Predstavljen Sari: Odlazak u Juve bio je logična odluka, ovo nije sapunica

Mauricio Sari predstavljen je u četvrtak kao novi trener Juventusa.

Italijanski trener stigao je iz Čelsija, sa kojim je prošle sezone osvojio Ligu Evrope. Ugovor sa Juventusom potpisao je na tri godine.

– Mnogi su skeptični povodom mog dolaska, ali je tako uvek bilo. Ista situacija je bila i u Empoliju, Napoliju, Čelsiju… U fudbalu postoji samo jedan način da odagnate sumnje, a to je da osvojite nešto i da to činite u kontinuitetu. To je sve što mogu da uradim, objasnio je Sari.

Njegov angažman u Juventusu nije oduševio navijače Napolija.

Vreme je da prekinemo sa time u Italiji. U Napoliju se to možda najčešće dešava, ali je svuda isti. Ne možemo da zaostajemo 30, 40 godina za ostalima u Evropi. Moja osećanja prema ljudima tamo se neće promeniti. Pokazao sam poštovanje prema klubu tako što sam otišao u inostranstvo, uprkos delikatnoj poziciji u koju sam doveo svoju porodicu. Klub koji mi je ponudio najbolje uslove bio je Juventus. Ako razmišljate logično, sve je to normalno. Ako gledate na to kao na sapunicu, onda možete da pišete šta želite, rekao je Sari.

On je prokomentarisao i jednog od najboljih igrača sveta, Kristijana Ronalda.

– Trenirao sam mnogo dobrih igrača, ali sa Ronaldom se i ja pomeram nivo iznad. On je na vrhu sveta. On ima svaki rekord u svetu fudbala i pomoći ću mu da postavi nove znajući da sam učestvovao u tome, kazao je Italijan.

Upitan šta planira da uradi sa timom Juventusa, Sari je odgovorio da neće menjati svoje metode, te da ga čeka težak posao.

Ono što je drugačije je karakter igrača. Napoli je imao timske igrače. Čelsi je bio sačinjen od tehnički vrlo spremnih momaka. Bili smo praktično nepobedivi poslednja dva ili tri meseca. Sada se suočavam sa fudbalerima koji su već šampioni. Ali ideja ostaje ista. Kada igrač ima kvalitet kakav imaju Dibala ili Kristijano, onda može da igra na bilo kojoj poziciji. Ono što će se promeniti je način na koji se shvata uloga fudbalera u timu. Pitao sam da razgovaram sa nekolicinom igrača kako bismo razmenili ideje. Shvatio sam da je važno da znam kako se i oni osećaju. Alegri mi je ostavio veliki zadatak. Znamo se dobro i neće biti lako osvojiti sve što je on osvojio proteklih pet godina, objasnio je stručnjak.

Novinare zanimalo da li će nositi odelo i kravatu na utakmicama.

Pričaću sa upravom. Kada budem predstavljao klub, naravno da ću nositi uniformisano odelo. Najvažnije je da me ne šalju golog na teren, odgovorio je Sari.

 

Komentari
Advertisements