Napadač Rome pojačava Partizan!

Umar Sadik

Trener Partizana, Savo Milošević, ne krije da bi pozicije u napadačkoj liniji tima trebalo da popune stranci, a čini se da su crno-beli blizu angažovanja napadača koji je prošle sezone nastupao u Italiji.

Prema navodima Telegrafa crno-bele bi trebalo da pojača mladi reprezentativac Nigerije, Umar Sadik, koji je zvanično fudbaler Rome, ali je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Peruđi.

Kontakt je već uspostavljen, pregovori su u završnoj fazi, a ukoliko dogovor bude postignut Nigerijac bi najpre stigao na pozajmicu, a ukoliko saradnja bude obostrano zadovoljavajuća Partizan bi na kraju sezone otkupio ugovor.

Sadik ima 22 godine, karijeru je počeo u domovini, a pre nego što je stigao u Romu nastupao je za Speciju. Za „vučicu“ je debitovao 21. novembra 2015. godine u meču sa Bolonjom kada je u 88. minutu zamenio Huana Iturbea, a prvi gol postigao je u remiju sa Kjevom (3:3) početkom 2016. godine.

Za Romu je postigao 2 gola na 6 mečeva, nakon čega ga je rimski klub slao na pozajmice u Bolonju, Torino, Bredu, Rendžers i Peruđu. Za selekciju Nigerije uzrasta do 23 godine postigao je 4 gola na 6 mečeva.

Komentari
Advertisements