Šta očekuje Partizan: Antonio Konte je ovako procenio trenera Kilmarnoka

antonio konte

Pobednik Kupa Srbije, beogradski Partizan, igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sa boljim iz okršaja škotskog Kilmarnoka i velškog Konah Kvejd Nomadsa.

Jasno je da su Škoti apsolutni favoriti u ovom dvomeču prvog kola, pa je sva prilika da će crno-beli na gostovanje popularnom „kiliju“, koji je pobednom nad Rendžersom u poslednjem kolu prošlog prvenstva stigao do trećeg mesta i učešća u Evropi.

U međuvremenu ovaj tim je promenio trenera. Dosadašnji šef stručnog štaba Kilmarnoka Stiv Klark, postao je novi selektor Škotske. To je bila nagrada za stručnjaka koji je tim odveo u Evropu, prvi put posle 2011. godine.

Poznat je i novi trener trećeplasirane ekipe Škotske, a to je dosadašnji pomoćnik Antonija Kontea, dok je ovaj trenirao Čelsi, Antonio Alesio.

Konte je sada novi strateg Intera, a Alesio kreće u samostanu karijeru, predvodeći Kilmarnok. Zanimljiva je izjava Alesija, na pitanje šta mu je rekao Konte kada je odlučio da prihvati ponudu škotskog tima.

Uopšte nije bio oduševljen. Naprotiv, rekao mi je da sam lud. Ali, posle osam godina zajedničkog rada, došlo je vreme za nešto novo, želim nešto više u karijeri. Moja je odluka da krenem u samostalan rad, a smatram da je „kili“ pravi izbor, rekao je novi trener potencijalnog prvog protivnika Partizana u Evropi.

Komentari
Advertisements