Sud „podsetio“ Partizan da duguje Vujoševiću i Milutinovu

Nikola Milutinov

Košarkaški klub Partizan dobio je novu čestitku od Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT), kojom se klub iz Humske podseća da je dužan da isplati novac Dušku Vujoševiću i Nikoli Milutinovu. U pitanju je više od 300.000 evra na osnovu tužbi bivšeg trenera i centra crno-belih.

Na zvaničnom sajtu FIBA, pod jučerašnjim datumom (21.06.2019.), objavljenje su poslednje odluke BAT-a, među kojima su i dve koje se odnose na vicešampiona Srbije.

Partizanu je sudskim putem naloženo da isplati svom bivšem centru, a sada igraču Olimpijakosa 145.000 evra na ime zaostalih dugovanja. Crno-belima je ostavljena mogućnost da ovaj iznos isplate u četiri godišnje rate, s tim što je prva isplata trebalo da bude 15. novembra prošle godine.

Partizan po ovoj tužbi mora da isplati i 37.000 evra menadžerskoj agenciji koja je zastupala Milutinova, kao i kamatu od pet posto i troškove arbitraže u visini od 7.450 evra.

Partizanu je naloženo i da Dušku Vujoševiću isplati 150.000 evra, koje je trebalo da mu isplati do 1. septembra prošle godine. BAT je doneo odluku da se trofejnom treneru isplati i kamata od 5% koja se zaračunava počevši od 2. septembra 2018.

Za troškove suđenja Partizan će morati da plati 6.562,50 evra, a 7.000 evra, takođe kao troškove postupka klub iz Humske mora da plati i Vujoševiću.

Komentari
Advertisements