Micić o tituli, Efesu, reprezentaciji…

Vasilije Micić imao je sezonu iz snova u ekipi Anadolu Efesa.

Klub iz Istanbula igrao je prvi put u istoriji u finalu Evrolige, a kao šlag na tortu došla je šampionska titula u Turskoj, kada je u sedmoj, odlučujućoj, utakmici pobeđena ekipa Fenerbahčea.

Micić je u razgovoru za Blicsport istakao da je Efes zasluženo stigao do trofeja.

Zasluženo smo osvojili titulu protiv kvalitetnog protivnika. Presrećan sam, bilo je fantastično. Nije mala stvar uzeti tursku titulu posle ere Fenerbahčea, rekao je Micić za Blicsport.

Reprezentativac Srbije će i u narednoj sezoni nositi dres turskog šampiona.

Odluke vezane za klub donosim uvek u dogovoru sa porodicom. Tako i sada. Razgovarao sam sa svojim najbližima, a kako mi je bilo dobro u Efesu tokom prve sezone, odlučio sam da ostanem i zbog toga sam veoma zadovoljan.

Sjajni plejmejker sada želi da se što više odmori kako bi punih baterija stigao na okupljanje reprezentativaca za pripreme za Mundobasket 2019.

Nakupilo se umora. Mislim da nam je ova majstorica protiv Fenerbahčea bila 102. utakmica u sezoni. Čekaju me sada i neke važne stvari koje treba da obavim, ali biće vremena za sve.

Košarkaš Efesa ne želi da podleže euforiji koja se podigla oko nacionalnog tima, ali veruje da će se kroz dobar rad na pripremama doći do cilja.

Kao što nisam imao neka velika očekivanja kada sam dolazio u Efes, tako ni sada ne želim da poletimo. Idemo polako, utakmicu po utakmicu. Čujem i sam da svi ističu kako svi imamo kvalitetne pojedince, ali i veoma kvalitetan sastav u globalu, ali treba se spremiti i dobro odigrati, dodao je Vasilije Micić.

Komentari
Advertisements