Đorović o ostavci ne razmišlja, o smeni ne odlučuje: Dovoljno sam dao srpskom fudbalu

Goran Đorović

Ambiciozno je Goran Đorović najavljivao pohod „orlića“ ka tituli na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu. Posle tri poraza, uz samo jedan postignut gol, selektor mlade reprezentacije Srbije skoro da je citirao Mladena Krstajića pred smenu sa kormila A tima.

– Mogli smo i morali mnogo bolje. Bez obzira na sve ne krivim igrače, za mene su igrači svetinja. Želeli su sigurno. Osam od devet igrača smo već prebacili za A tim. Naravno da ovo nismo mogli ni da zamislimo, ali to se dešava u fudbalu, rekao je Đorović posle poraza od Danske.

O ostavci ne razmišlja, o smeni ne odlučuje.

– Ja ne mogu da donosim odluke. Zna se ko u Savezu o tome pita. Ne tražim alibi. Šta god odluče mogu da samo da prihvatim. Da se zahvalim za šansu. Samo bih da podsetim da sam ja radio i u A timu kao Muslinov pomoćnik. Sad i ovo, posle dobrih kvalifikacija… Sa moje tačke gledišta ovo što sam dao srpskom fudbalu, neću da kažem da je mnogo, ali je dovoljjno i nadam se samo da će se dalje nadograditi. Da li ja ili neko drugi manje je bitno. Što se mene tiče miran sam, čistog obraza idem.

O uzrocima neuspeha…

-Teško je pričati odmah posle utamice. Volim da sve prenoći. Moram da kažem da smo pripreme prošli bez dosta igrača iz A tima. Neki su bili umorni, igrali mnogo. Neki nisu igrali u klubovima, imali su malu minutažu – zaključio je Goran Đorović.

Komentari
Advertisements