Čović: Radujem se jer ću prvi put igrati Evroligu

Filip Čović

Plejmejker Crvene zvezde, Filip Čović, produžio je ugovor sa crveno-belima, a nakon produžetka saradnje istakao je da se raduje svom prvom nastupu u Evroligi.

Iza nas je veoma teška sezona, ali uspešna i svima nam je drago zbog toga, jer smo ispunili ciljeve, skoro sve koje smo zacrtali i koji su bili planirani. Ono što će biti poseban izazov je Evroliga, koju ću prvi put lično igrati, najjače takmičenje u Evropi, i jasno je da će biti još teže nego što je bilo ove sezone. Ipak, nadam se da ćemo ostvariti maker deo uspeha iz ove upravo završene sezone u kojoj smo osvojili tri trofeja, rekao je Čović.

Čović je izrazio očekivanja da će ABA liga biti još jača nego prošle sezone i da će biti potrebna dobra priprema tokom leta, ali da je važno da se igrači pre sih napora dobro odmore.

Iskreno, o tome ni ne razmišljam još uvek, prvo da se odmorimo i dobro spremimo, ali napori će biti veliki. Nove dve ekipe u Evroligi, veći broj utakmica, ABA liga sigurno jača nego ove godine, sve će to iziskivati velike napore i mnogo izazova. Ali zaista verujem da možemo da ponovimo uspeh iz prošle sezone i napravimo još nešto dodatno. Ali, moramo da se dobro spremimo, imamo dovoljno vremena… Što se mene lično tiče, drago mi je zbog novog ugovora, srećan sam na prvom mestu i zadovoljan zbog svega što smo napravili svi u prošloj sezoni i radujem se početku priprema za novu, zaključio je plejmejker šampiona ABA lige i Srbije.

Komentari
Advertisements