Mitrović nadjačao Obradovića: Asvel slavi titulu [FOTO]

Košarkaški klub Asvel pobedio je Monako u majstorici 66:55 i tako stigao do šampionske titule titule.

Ekipa iz Vilerbana je ove sezone osvojila i državni Kup, a treneru Zvezdanu Mitroviću ovo je bio jedini trofej koji mu je nedostajao.

Najefikasniji u sastavu Asvela u bili su Ej Džej Sloter i Miro Bilan sa po 11 poena i Čarls Kahudi sa 10 poena i 10 skokova. S druge strane, kod Monaka, Lazarik Džons i Di Bost su zabeležili po 13 poena. Elmedin Kikanović je ubacio šest poena.

Kao što se i očekivalo peta odlučujuća utakmica finalne serije donela je tvrdu utakmicu, borbu za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Evidentno je bilo da se izabranici Zvezdana Mitrovića teško bore sa pritiskom, iako su imali veliku podršku sa tribina, iako su posle prve deonice vodili sa 19:17.

S druge strane, košarkaši Saše Obradovića koji su od 0-2 stigli do 2-2, delovali su daleko rasterećenije i hrabrije i na poluvremenu su vodili 35:27.

Igrači Asvela su u drugom poluvremenu preuzeli dominaciju. Domaćin je sredinom ovog dela igre vodio 48:38. Asvel je treću deonicu dobio sa 24:6.

Monako je uspeo u finalnoj seriji da stigne od 0-2 do 2-2, ali to je bilo sve. Asvel se pokazao kao izdržljiviji i snažniji protivnik i uz podršku sa tribina uspeo da osvojio šampionsku titulu.

Komentari
Advertisements