Zvezda se pohvalila sa još jednim dostignućem iz prethodne sezone

FK Crvena zvezda imao je uspešnu takmičarsku godinu u evropskim takmičenjima.

Crveno-beli su prošli četiri prepreke u kvalifikacijama i ušli u gupnu fazu elitnog takmičenja. I ne samo to, klub iz Ljutice Bogdana je osvojio četiri boda u grupnoj fazi (remi sa Napolijem i pobeda protiv Liverpula), i tako poravio koeficijent za 7.000 poena, kao i poziciju na listi najboljih evropskih klubova.

Crveno-beli su sezonu završili na 46. mestu, ispred brojnih zvučnih rivala poput PSV-a, Seltika, Lacija, Monaka, Rendžersa, Bordoa…

Najviše poena u sezoni iza nas osvojili su Barselona i Čelsi sa koeficijentom 30.000, a za njima sledi evropski prvak Liverpul sa 29.000 poena.

Zanimljivo, šampion Srbije je uspesima u Ligi šampiona nastavio niz sjajnih rezultata koji je počeo godinu dana ranije u Ligi Evrope kad je osvojio 8.000 poena.

Upravo prethodne dve sezone uticale su na to da predstojeće kvalifikacije naš klub dočeka na 88. poziciji na UEFA rang listi koja se formira sabiranjem koeficijenata osvojenih u prethodnih pet godina.

Aktuelni plasman mogao bi da se znatno poboljša tokom ove sezone imajući u vidu da crveno-beli učinkom u predstojećoj godini “brišu” sezonu 2014/15 u kojoj Zvezda nije imala pravo igranja na internacionalnoj sceni.

Crveno-beli trenutno imaju 16.750 poena i zauzimaju 88. mesto od 450 klubova, a iza našeg tima i na ovoj listi su brojna zvučna imena evropskog fudbala, stoji na sajtu FK Crvena zvezda.

Komentari
Advertisements