Đorđević: Srbija je primer da ne igraju imena, verujem u to što radimo

Aleksandar Đorđević na utakmici sa Austrijom

Mundobasket 2019 igraće se od 31. avgusta do 15. septembra u Kini.

Srbija će u prvoj fazi igrati u grupi D zajedno sa selekcijama Angole, Filipina i Italije.

Selektor Srbije Đorđević je u razgovoru za sajt FIBA, istakao da veruje da njegovi izabranici mogu daleko može da ide do kraja, ali je naglasio da će orlovi imati veliku konkurenciju u evropskim selekcijama.

Verujem da je to naš konačan cilj. Ispred nas je veoma teško i zahtevno takmičenje. Mnogo reprezentacija je napredovalo, počevši od Grčke, koja ima Janisa Adetokunba, najdominantnijeg igrača u NBA ligi. Francuska i Litvanija biće opasan protivnik svakoj reprezentaciji, i to su selekcije koje trebaju da budu primer svima u odnosu prema košarci. Rusija i Turska su sigurno spremne da pomrse račune ostalima. Takođe, želim da čestitam selektoru Španije Serđu Skariolu na novom poslu u Torontu, a Španija je i pored penzionisanja Navara i povrede Poa Gasola reprezentacija koja ima kvalitet i kontinuitet, rekao je Đorđević za sajt FIBA.

Takođe, trener Virtusa je pohvalio i kvalitet Australije i Kanade, uz neizbežne Sjedinjene Američke Države. Đorđević je svetsan da je roster Srbije pun vrhunskih igrača, ali poziva na oprez.

Srbija je pravi primer da imena ne igraju. Osvajali smo medalje čak i kada su nam falili neki ključni iigrači. Verujem u to što radimo, kao i u kvalitet igrača koje imamo. Ipak, ne smemo napraviti grešku i pristupiti takmičenju kao da smo mi ti koji ćemo igrati u finalu i sve redom pobeđivati, dodao je selektor Srbije.

Komentari
Advertisements