Igranka bez prestanka: Tumbaković novi selektor?

Ljubiša Tumbaković

Nakon smenjivanja Mladena Krstajića, Ljubiša Tumbaković biće novi selektor reprezentacije Srbije, preneo je Sportski žurnal.

Odbor za hitna pitanja FSS juče se sastao u Beogradu i zaključio da će od svih potencijalnih kandidata, doskorašnji selektor Crne Gore biti najrealnije rešenje. U narednih nekoliko dana čelnici srpske kuće fudbala obaviće još jedan razgovor sa Ljubišom Tumbakovićem posle kojeg će Srbija zvanično dobiti novog selektora.

Ljubiša Tumbaković postaće novi selektor srpske reperezentacije samo nekoliko dana pošto je dobio otkaz na klupi Crne Gore. Neverovatan splet okolnosti ili čista sreća doveli su Tumbakovića do reprezentacije Srbije i zamene za Mladena Krstajića nakon katastrofalno poraza od Ukrajine 5:0.

Otkaz Krstajića, ostavio je reprezentaciju Srbije zvanično bez selektora, a šuškalo se o raznim potencijalnim zamenama. Čelnici saveza do konačne odluke i izbora mogli su da razmotre brojne ideje. Jedna od njih bila je vezana za selektora mlade reprezentacije Gorana Đorovića. Razume se, to je trener koji je mladu reprezentaciju odveo na Evropsko prvenstvo. Međutim, već posle prve utakmice na EP bilo je jasno da Đorović otpada.

U međuvremenu pojavio se i Radomir Antić. Nekadašnji selektor, u delu fudbalske javnosti ima podršku, ali još dve utakmice kazne FIFA zbog nedoličnog ponašanja posle meča sa Australijom (1:2) na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi udaljila su ga od klupe, jer bi njegov izbor značio da Srbija u utakmicu sa Portugalijom ulazi bez selektora.

Pored Tumbakovića i Antića, debatovalo se i o Veljku Paunoviću. Aktuelni ugovor Dragana Stojkovića u Kini i nedavno potpisani Slaviše Jokanovića u Kataru, smanjili su izbor potencijalnih kandidata, na čijem je vrhu definitivno Ljubiša Tumbaković.

Komentari
Advertisements