Ostoja Mijailović reagovao na odluku Evrolige, Lončar najavljuje pojačanja

Ostoja Mijailović

Partizan od 2014. godine nije deo Evrolige. Ovog leta crno-beli su bili na korak od povratka u evropsku elitu, bar tako su tvrdili čelnici kluba iz Humske, ali je specijalna pozivnica ipak pripala ruskom Zenitu.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović posle vesti iz Barselone tvrdi da on i saradnici imaju motiv više u sledećoj sezoni.

– Želeo bih da se zahvalim svima u klubu na velikom trudu i radu koji su uložili u dobijanje specijalne pozivnice za učešće u Evroligi. Iako je ona izostala, iz svega što smo prošli moramo izvući ono najbolje i najkorisnije, i na pravi način se spremiti za nastupajuću sezonu u kojoj ćemo dati sve od sebe da izborimo učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Da li kroz Evrokup ili kroz ABA ligu, ostaje da se vidi. Neretko periodi uloženog truda i postignutih rezultata ne dolaze istovremeno. Verujemo da smo na dobrom putu i da ćemo vratiti Partizan tamo gde pripada – među najbolje timove Evrope, istakao je Mijailović.

Sportski direktor crno-belih, Nikola Lončar je istakao da odluka o dobijanju specijalne pozivnice ne menja mnogo u načinu na koji će Partizan pristupati pripremama za narednu sezonu.

– Sportski smo prihvatili odluku Evrolige i vidimo je kao motivaciju da u narednoj sezoni učinimo sve kako bi bili konkurentni i u Evrokupu i u ABA ligi, takmičenjima kroz koje ćemo pokušati da izborimo mesto u društvu najboljih. Već imamo određene planove kako da pojačamo tim, naravno uz jaku bazu domaćih igrača. Još jedna prednost biće nam kontinuitet u radu trenera Trinkijerija koji će biti sa timom od starta pripremnog perioda, poručio je Lončar.

Komentari
Advertisements