„Delfini“ pred novim iskušenjima: Podmlađena Srbija napada svetski tron

Dejan Savić

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, objavio spisak od 14 igrača koji nastavljaju pripreme za Svetsko prvenstvo u južnokorejskom gradu Gvandžuu (15 – 17. juli).

Na spisku su Dimitrije Rističević (bez kluba), Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Triestina), Đorđe Lazić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Dedović (Špandau), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miškolc), Sava Randjelović (OSC) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda).

Na spisku nema FIlipa Filipovića, Gojka i Duška Pijetlovića, Stefana i Branislava Mitrovića, Andrije Prlainovića i Milana Aleksića, a takodje nema ni Gavrila Subotića koji je dobio dozvolu da tokom leta igra na Malti.

Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Za nas je Beograd bio cilj sezone. Ispunili smo i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio. Niz godina a posebno u poslednje dve naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu. Zato sam odlučio da sada pauziraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time za razliku od prethodnog perioda ispunjavamo našu strategiju, rekao je Savić.

Komentari
Advertisements