Na akademiji ,,Tipsarević“ prvi ITF turnir u Srbiji

Janko Tipsarević

Teniska akademija ,,Tipsarević“ će od 1. do 7. jula organizovati prvi turnir za profesionalne tenisere u Beogradu i Srbiji iz serije ,,ITF World Tennis Tour“ kategorije 15 S na terenima Akademije, u Sportskom centru ,,Olimp“ u Beogradu.

U pitanju je prvi profesionalni turnir koji se priređuje u našoj zemlji po novom konceptu takmičenja i bodovanja koji Međunarodna teniska federacija ITF primenjuje širom sveta nakon nedavnih reformi sistema takmičenja na svetskom nivou.

Održavanje turnira ITF 15 S kategorije u Teniskoj akademiji „Tipsarević“, prvog u Srbiji od značajnih promena koje je Međunarodna teniska federacija ITF primenila na globalnom nivou – od neprocenjive važnosti je za buduće generacije naših tenisera i tenisa uopšte u našoj zemlji. Upravo na ovim turnirima se po prvi put prepoznaju budući asovi i šampioni, i spoznaju put kojim će narednih godina morati da napreduju kako bi ostvarili svoje sportske ciljeve. U tom smislu smo veoma srećni što je Motorola – sinonim vrhunske tehnologije i stalnog napretka – prepoznala važnost partnerstva na realizaciji ovog turnira, i što će zajedno sa nama dati neprocenjiv doprinos u stvaranju novih osnova za trofejnu budućnost ovog sporta koji je proslavio Srbiju na svim svetskim meridijanima, izjavio je srpski teniser Janko Tipsarević.

 

Komentari
Advertisements