Meč lopta malo, Kecmanović bez prve ATP titule

Lorenco Sonego – Miomir Kecmanović 2:1(6:7(5), 7:6(5), 6:1)

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da osvoji turnir u Antaliji.

Njega je u finalu pobedio Italijan Lorenco Sonego, posle preokreta 2:1(6:7(5), 7:6(5), 6:1). Meč je trajao skoro tri sata, što je dodatno otežalo posao Kecanoviću koji je juče imao veoma naporak duel sa Australijancem Tompsonom.

Bila je to lepa prilika da Kecmanović osvoji prvu ATP titulu u karijeri, ali je to, ipak, učinio Italijan. U prvom setu je Sonego bio bliži da povede sa 1:0. Propustio je šest brejk prilika, od toga su četiri bile direktne set lopte. Ipak, Kecmanović je bio smiren u tim trenucima i uspevao je da se izvuče. U taj brejku je Srbin stigao do dve vezane set lopte, a iskoristio je drugu, na servis rivala.

Brejkova nije bilo n u drugom setu, ali je Kecmanović stigao do brve brejk lopte, kod rezultata 5:4, samim tim, to je bila i meč lopta. Italijan se, dobrim servisom, spasio a zatim je bio uspešniji u taj brejku.

Kod rezultata 1:1 u odlučujućem setu Sonego je iskoristio drugu šansu za brejk, poveo sa 2:1, što je za našeg igrača bio kraj svih nadanja. Do kraja meča svi gemovi su pripali Sonegu, pa je taj deo igre dobio sa 6:1 za samo 25 minuta.

Sonego je osvojio 250 poena i 77 hiljada evra, dok je Kecmanović morao da se zadovolji sa 150 bodova i nešto manje od 42 hiljade evra. Naš teniser bi od onedeljka trebalo da bude plassiran oko 65. mesta, što mu je najbolji ranking u karijeri.

 

Komentari
Advertisements