Evropske igre se bliže kraju: Još jedna medalja za Srbiju

Rvač Mate Nemeš osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom pošto je u borbi za bronzu savladao Jermena Aslaniana Karena rezultatom 2:1.

Mnogo sam srećan što sam osvojio medalju. Ovo je moja prva seniorska medalja. Sa ovim Jermenom sam se dva puta sretao i on je bio bolji oba puta. Danas smo gledali kako je rvao sa Gruzijcem i sa trenerom sam spremio taktiku za ovu borbu. Nisam uspeo baš sve što je bio plan, ali dobrim delom jesam i ispalo je dobro. Zadovoljan sam. Veliko hvala treneru Stojanu Dobrevu. Bez njega ni ova ni druge medalje koje Srbija osvaja poslednjih godina u rvanju ne bi bile moguće, rekao je Mate nakon osvojene borbe.

Nemeš je nakon prve dobijene borbe u kojoj je bio bolji od rvača iz Švajcarske Vetsch Andreasa, poražen u 1/4 finala od Gruzijca Bolkvadze, pa je put do medalje tražio kroz repasaž gde je ubedljivo, sa 9:0, savladao Austrijanca Burger Kristofa.

Rvač Mihail Kajala u kategoriji -97kg, nakon jedne pobede, poražen je u ¼ finalu. Karatista Slobodan Bitević u kategoriji +84kg, nakon jednog poraza i dve nerešene borbe nije uspeo da se plasira u polufinale.

Poslednjeg dana takmičenja na Evropskim igrama u Minsku od sportista Srbije na borilišta će izaći karatistkinje Jovana Preković i Jelena Milivojčević.

Komentari
Advertisements