Pored Srbije, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva Španija, Francuska i Mađarska

Radost košarkašica Srbije

Posle trećeg dana Evropskog prvenstva za košarkašice koje se održava u Srbiji i Letoniji, poznati direktni četvrtfinalisti ovog takmičenja.

U poslednjem, trećem kolu, Srbija je u dramatičnom meču savladala Belgiju i osvojila prvo mesto u grupi D. U četvrtfinalu, Srbija će u „Štark areni“, u četvrtak, 4. jula dočekati pobednika duela između Švedske i Letonije.

U prvoj utakmici dana, Rusija je ubedljivo savladala Belorusiju i tako obezbedila prolaz u osminu finala.

U grupi C, koja je završena u niškoj dvorani „Čair“, Mađarska je poražena rezultatom 58:59, što ipak nije ugrozilo prvo mesto ove reprezentacije i direktan plasman u četvrtfinale. Mađarice će se za plasman u polufinale boriti protiv pobedika meča Velika Britanija – Crna Gora. Sa druge pozicije, svoje mestu u četvrtfinalu će tražiti Italija koja je savladala Sloveniju sa 75:57.

Takmičenje u grupama A i B takođe je završeno danas, a direktan plasman u četvrtfinale ostvarile su reprezentacija Španije kao prvak grupe A i Francuska kao prvak grupe B. Francuska će u četvrtfinalu čekati boljeg iz duela Slovenije i Belgije, dok će se Španija sastati sa pobednikom meča Italija – Rusija.

Grupa A
Letonija – Španija 56:59
Ukrajina – Velika Britanija 68

Grupa B
Češka – Crna Gora 57:79
Švedska – Francuska 65:71

Grupa C
Mađarska – Turska 58:59
Italija – Slovenija 75:57

Grupa D
Belorusija – Rusija 62:76
Belgija – Srbija 66:70

Utakmice osmine finala u Rigi, igraju se u ponedeljak, prvog jula a sastaće se: Velika Britanija – Crna Gora i Švedska – Letonija

Utakmice u Beogradu, na programu su u utorak, 2. jula a sastaju se Slovenija – Belgija i Italija – Rusija.

Komentari
Advertisements