Lajović izbegao Federera, ali i Poljak je bio prejak

Dušan Lajović

Hubert Hurkač – Dušan Lajović 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:4)

Dušan Lajović nije izvukao Rodžera Federera na žrebu i bio je zadovoljan zbog toga, ali se u Londonu zadržao vrlo kratko, bar što se singl konkurencije tiče.

Srpski teniser poražen je u prvom kolu od Poljaka Huberta Hurkača sa 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:4) posle 2 sata i 38 minuta igre. Lajović je na prethodna dva Vimbldona ispadao od čuvenog Švajcarca, a sada mu nije pomoglo ni to što je bio nosilac.

Nije se snašao treći reket Srbije na startu meča sa visokim Poljakom. Izgubio je svoj servis odmah na startu i, ispostavio se, bio je to ključni trenutak prvog seta. Jedinu šansu da povrati izgubljeno, Lajović je imao u devetom gemu, kada je Hurkač servirao za set, ali tu jedinu brejk loptu nije iskoristio, dok je Poljak realizovao svoju drugu set priliku.

Vratio je srpski teniser milo za drago rivalu u drugom setu, a činilo se da će Poljak lako doći do 2:0. Spašavao je Lajović brejk lopte u svakom svom servis gemu, ukupno ih je Hurkač imao pet, da bi kod 5:4 za našeg igrača popustio servis Poljaku, pa je Lajović uzeo brejk sa nulom i izjednačio rezzultat u setovima.

Nažalost, to mu nije pomoglo u nastavku meča, ponovo je imao mnogo problema kada je servirao, spasio je tri brejk lopte u prva dva servis gema, ali je izgubio treći, kada je u sedmom gemu Hurkač stigao do presudne prednosti. Bilo je prilike da poljski igrač i ranije okonča ovaj set, a to je uradio u desetom gemu, na svoj servis.

Četvrti set je, ispostavilo se, bio i poslednji za Lajovića na ovogodišnjem Vimbldonu. Imao je srpski teniser konstantnu prednost, samo u drugom gemu nije uspeo da iskoristi šest brejk šansi, od toga tri vezane, da bi popustio u devetom gemu i dozvolio rivalu da mu oduzme servis, a onda i sigurnom igrom stavi tačku na meč.

Protivnik Huberta Hurkača u drugom kolu biće Argentinac Leonardo majer, a ako njega eliminiše, verovatno će u trećoj rundi igrati protiv Novaka Đokovi

Komentari
Advertisements