Ništa novo, Aleksandra Krunić ispala u prvom kolu

Aleksandra Krunić

Karolina Muhova – Aleksandra Krunić 2:0 (7:5, 6:2)

Srpska teniserka Aleksandra Krunić nastavila je sa lošim partijama ove sezone, pa je takmičenje na drugom Grend Slemu u sezoni okončala već u prvom kolu.

Krunićeva je izgubila od Čehinje Karoline Muhove, 68. teniserke na WTA listi, posle dva seta 7:5, 6:2, a igralo se sat i 27 minuta.

Imala je naša teniserka svoje šanse u prvom setu. Propustila je po jednu brejk priliku u prvom i petom gemu, ali je Čehinja konstantno pretila da joj oduzme servis, devet puta nije uspevala da realizuje brejk lopte, od čega su poslednje tri, ujedno, bile i set lopte. Na kraju, Muhova je uspela da dođe do brejka, i to u najgorem mogućem trenutku, kada je Krunićeva servirala za taj brejk. Uspela je Srpkinja da spasi i desetu brejk loptu, ali je 11. bila kobna.

Mnogo manje neizvesnosti bilo je u drugom setu. Čehinja je strpljivo sačekala svoju šansu, a ona se ukazala u četvrtom gemu, kada je stigla do 15:40 na servis spske teniserke, i iskoristila drugu, od dve vezane brejk šanse. Borila se Krunićeva još neko vreme, spasila još dve brejk lopte rivalke, ali je u osmom gemu usledio još jedan brejk, za konačnih 6:2 u tom setu.

Aleksandra Krunić je ove sezone pobedila na samo tri meča na WTA turnirima, a jedina dobra vest je što neće izgubiti još bodova, pošto je i prošle sezone Vimbldon završila porazom u prvom kolu.

Komentari
Advertisements