Više dileme nema: Srbija dobila novog selektora!

Reprezentacija Srbije

U ponedeljak se u Staroj Pazovi sastao Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije.

Razmatrano je pitanje novog selektora „orlova“.

Kako prenosi Mozzart sport, jednoglasno je doneta odluka da novi strateg Srbije bude Ljubiša Tumbaković, koji je nasledio Mladena Krstajića.

Očekuje se da iskusni stručnjak bude predstavlje u utorak, 2. jula, a na seletorskoj klupi debitovaće protiv Portugalije 7. septembra u okviru kvalifikacija za EURO 2020.

Tumbaković ima 66 godina, a donedavno je bio selektor Crne Gore, u kojoj je dobio otkaz kada je odbio da sedne na klupu u susretu sa selekcijom takozvanog Kosova. Tokom trenerske karijere predvodio je Radnički iz Beograda, Oblić, Kaitan, Partizan, atinski AEK, Al Nasr, Šandong, Stil Azil i Vuhan.

Informaciju je potom potvrdio i FSS:

Na sednici kojom je predsedavao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, izbor selektora najboljeg nacionalnog tima, bio je jedan od prioriteta u radu članova Izvršnog odbora. Na predlog Stručnog odbora (članovi Ilija Petković, Zoran Filipović, Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić), iskusni stručnjak dobio je jednoglasnu podršku Izvršnog odbora, a promocija Ljubiše Tumbakovića biće u utorak, 2. jula u 13,00 u hotelu „Hilton“ u Beogradu.

Komentari
Advertisements