ZAHUKTAVA SE: Tobi Aldervireld prelazi u redove italijanskog velikana?!

Toby 010719 SC

Belgijski štoper Tobi Aldervireld blizu je odlaska iz Totenhama, a sve je izvesnije da će karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Roma je pokazala interes za usluge 30-godišnjeg štopera Totenhama. Nakon što je Manolas napustio ‘Olimpico’ i preselio u Napoli, ‘Vučica’ je u potrazi za njegovom zamenom.

Dolazak Marka Bartre iz Betisa je gotov posao, ali trener Fonseka želi još jedno pojačanje na štoperskoj poziciji. Prema pisanju Gazzette dello Sport, Aldervireld je najveća želja portugalskog trenera.

Aldervireld je kvalitetan štoper s velikim iskustvom igranja u najboljim europskim klubovima. Profesionalnu karijeru je započeo u Ajaksu, nakon kojeg se preselio u Atletiko, a pre dolaska u Totenham nosio je dres Sautempton.

Njegova vrednost na Transfermartku iznosi 40 miliona eura, ali za očekivati je da će ga Roma dobiti ispod cene zbog prijateljskih odnosa s Totenhemom.

Rimski klub je u dosadašnjem delu ‘mercata’ već doveo dva pojačanja, Leonarda Spinazolu iz Juventusa i Amadoua Diavaru iz Napolija.

Komentari
Advertisements