Kokeza razočaran izdanjima „orlića“, uskoro novi selektor

Slaviša Kokeza i Nenad Bjeković

Mlada reprezentacija Srbije je na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine upisala tri poraza i učešće završila u grupnoj fazi.

Oglasio se i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, koji je na predstavljanju selektora A tima Ljubiše Tumbakovića prokomentarisao dešavanja na EP u Italiji i San Marinu. Kokeza je naglasio da je razočaran nastupom naše selekciji, ali da se dvogodišnji mandat Gorana Đorovića ne može smatrati nesupešnim. Prvi čovek Saveza je dodao da će novi selektor „orlića“ biti postavljen tokom jula.

Sa samim Evropskim prvenstvom jesam razočaran. I rezultatom i načinom kako smo igrali. Ali ne mogu to da kažem za prethodne dve i po godine koliko je Goran Đorović vodio ekipu. Naprotiv, dobro je radio svoj posao, samim tim što je u prvih osam utakmica kvalifikacija za EP ostvario sve pobede i to bez šest ili sedam igrača koji su bili na Evropskom prvenstvu iz A tima. Ne bih dakle mandat Gorana Đorovića nazvao neuspešnim. Neke velike reprezentacije, Portugalija, Holandija, Rusija, nisu se ni našle na Euru i miislim da sama činjeni a da smo se plasirali jeste za nas veliki uspeh. Da li smo mogli više? Mogli smo. Jesam razočaran, samo kažem da nije sve bilo neuspešno. Goran Đorović je imao ugovor do kraja Evropskog prvenstva, on je istekao tako da ćemo o novom selektoru razgovarati u naredim danma. Dobićemo predloge od Stručnog odbora i onda ćemo na osnovu toga doneti odluke. U narednih 10 do 15 dana dobićemo i novog selektora, rekao je Kokeza, a preneo Mozzart sport.

Komentari
Advertisements