Terzić: Nikome u klubu ne dugujemo ni dinar

Zvezdan Terzić

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, rekao je da Zvezda nikom iz kluba nije ostala dužna novac, uprkos višemilionskom dugovanju.

Realni dug je 14 miliona, a imate i obračunske kategorije. Morate da vodite rezervisana sredstva u slučaju prodaje stadiona od devet miliona. A, ko će da prodaje Marakanu!? Vi kroz papire morate to da ukalkulišete. Jedan smo od retkih klubova u Evropi koji igračima, stručnom štabu i zaposlenima ne duguje ni dinar. To se ne pamti u istoriji Zvezde. Neka dođe kome se duguje! Sutra smo na Marakani, čekamo. Ili neka podnesu tužbu sudu. Vrtimo se oko stvari koje su jasne, kazao je generalni direktor kluba za Sportski žurnal.

On je dodao da se dug iz godine u godinu smanjuje, te se klub finasira od sopstvenih prihoda.

Direktor sam šestu godinu i Zvezda raste iz dana u dan. Imamo finansijsku službu koja vodi razne grafikone i tabele, pratimo dinamiku rasta kluba. Samo dug pada. Napravili smo novi trening kamp za školu, pripremaju se medicinski blok i teretana, renoviramo stadion. Neće se prepoznati kad krenu kvalifikacije, novi toaleti, fotelje, semafor…Sve radimo iz sopstvenih izvora. Konstantno rastemo kao klub i niko ne pita odakle ovim ljudima pare. Potrebno je 25.000.000 evra godišnje, milion je od Telekoma, četiri od Gasproma, a moramo 20 sami da pronađemo da bi ozbiljan sistem funkcionisao i bio konkurentan, rekao je Terzić.

Na pitanje novinara odakle dolazi novac, Terzić nije dao najkonkretniji odgovor.

Menadžment uspeva, shvatili smo da su samo dobri rezultati generator prihoda. Ovaj tim mnogo vredi.

On je potvrdio da je trošak crveno-belih u 2018. bio 51 milion evra i dodao da je veliki deo prihoda iz inostranstva.

Tako je. Zvezda radi najtransparentnije, imamo dodatnu kontrolu UEFA i nismo uopšte u sivoj zoni. Prihodi su 92 odsto iz inostranstva, u budžet države 6,7 miliona evra za porez smo dali. Kad prodajete morate i da kupujete, a kad uđete u Ligu šampiona ne možete a ne nagradite one koji su to ostvarili na terenu. Nemate trošak od osam miliona za bonuse ako ne uđete u grupu. Pripreme, plus gostovanja Suduvi i Helsinkiju, koštaće skoro 500.000 evra. Ne trošimo pare poreskih obveznika, drago mi je na nismo na teretu državi, zaključio je generalni dirketor Zvezde.

Komentari
Advertisements