Terzić o pripremama, pojačanjima, potencijalnim odlascima i ambicijama

Crvena zvezda je okončala pripreme u Austriji i naredne sedmice startovaće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Generalni direktor šampiona Srbije Zvezdan Terzić sumirao je rad na pripremama.

Zadovoljni smo igrom u kontrolnim utakmicama. Protiv Zenita smo bili dominantni svih 90 minuta. Hrabri me da nismo imali faze u kojima je ekipa padala, pokazali smo visok nivo mobilnosti, fizičke spreme, koncentarcije, poseda lopte i šnasi. Sve što bi trebalo da ima Zvezda. Jeidni pad koncentracije predstavljao je momenat kada smo i primili gol, vezali smo dve-tri greške i to nas je koštalo, Prijateljske utakmice liče jedna na drugu. Noge su teške, igrači nisu priprmeljeni za utakmice jer su u jakom trenažnom procesu i ne ostavljaju realnu sliku. Nije ni dobro da ekipa u pripremnom periodu izgleda dobro i sveže. Delovali su umorno protiv Apolona i Kluža, tad su bili na vrhuncu fizičkog opterećenja, rekao je Terzić za klupski sajt.

Terzić je govorio o pojačanjima I obrazložio zašto su izabrani Tomane i Brazilac Žander.

Čekaju nas u Beogradu Tomane i Žander i neće biti više dolazaka. Tomane je bio naša želja broj jedan prošlog leta, ali mismo uspeli jer tad je Tondela tražila dva miliona evra. Sad je problem bio više administrativne prirode jer su tri kluba imala potraživanja i dok nismo usaglasili sve sa sve tri strane odužio se dolazak. Sve je potpisano i Tomane će obaviti preglede i biti licenciran već za dvomeč protiv Suduve. Žander takođe stiže u Beograd. Onog momenta kad je bilo jasno da nije realno da se ispune zahtevi egipatskog kluba oko Hafeza, Milojević je preporučio Žandera kojeg je gledao u januaru u susretu Apolona i Omonije kad je izdominirao. Tad je rekao meni i Mrkeli da nam je ovakav levi bek potreban. Teško je naći igrača na toj poziciji, a želeo sam da bude fudbaler sa našim pasošem. Poželeo sam i Filipa Mladenovića, ali je bio preskupa opcija. Rodić je tu, ali je jedini igrač na toj poziciji. Ne smemo početi sezonu sa jednim levim bekom.

Nekoliko igrača moglo bi da napusti Zvezdu u narednom periodu.

Vujadin Savić ima ugovor, ne vidim razlog zašto ne bi ostao. Njemu i Stojkoviću je rečeno da ako nađu dobar angažman imaju slobodu uz minimalno obeštećenje. Zadužili su klub u prethodne dve godine, a Crvenoj zvezdi je potrebna sveža krv. Došli su igrači na njihovim pozicijama, ali ako ostanu naravno da će biti u konkurenciji. Pavkov je izrazio želju da ide. Prihvatili smo njegov zahtev, otišao je u Kinu gde se nije dogovorio oko uslova i vratio se. To nas nije zabrinulo jer za Pavkova imamo i druge ponude, a i ako ostane nećemo se ljutiti. Imamo ponudu francuskog prvoligaša, takođe tri miliona evra kao i ponuda iz Kine, međutim plata je neuporedivo niža u odnosu na onu koju Kinezi mogu da mu daju, a postoji veliko interesovanje i iz Arabije i Emirata. Izrazio je žeju da ide i kad je tako zadržavanje na silu ne bi bilo dobro ni za Zvezdu ni za igrača. Jirka ide na pozajmicu sigurno. Biće pozajmljen klubu iz Srbije, želimo da nam bude na oku i da se što brže adaptira na našu ligu jezik i sve potrebno. Dogovorili smo već pozajmicu, a razgoor je obavljen i sa Milošem Vulićem koji će takođe otići na šestomesečnu pozajmicu jer je velika konkurencija i neće imati veliku minutažu što bi bilo loše za njihov razvoj. Moguće je da odu na pozajmicu u paketu, ali prilikom slanja igrača na pozajmicu gledamo brojne detalje. Ko je trener, kakav stil igre gaji tim i u kojoj formaciji igra, da li je tim iz vrha tabele, sa pobedničkim karakterom, kakav je teren i ambijent. Donećemo odluku šta je najbolje za igrače jer su oni ozbiljna investicija i ne smemo da dozvolimo luksuz da igrači ne budu ono što smo procenili da jesu prilikom dovođenja. Postoje dva preduslova za igrače koji imaju potencijal. Potreban je kvalitetan rad i utkmice. Za golmana Vasiljevića smo procenili da mu je potrebniji kvalitetan rad od utakmica, pa će na preporuku Dušana Gašića ostati da trenira sa nama. Vasiljević ima neverovatan potencijal, ali mu je potreban rad, kazao je Terzić.

Terzić je na kraju istakao da očekuje da Zvezda bude dominantna u srpskom fudbalu i da je spremna za start kvalifikacija za Ligu šampiona.

Očekujem da budemo dominantni u domaćoj ligi, imamo jači tim nego prošle godine. U odnosu na prošle kvalifikacije ulazimo još spremniji. U odnosu na ekipu koja je izborila plasman u Ligu šampiona slabiji smo za Degeneka, Krstičića i Radonjića, ali smo jači za Milunovića, Ivanića, Boaćija, Marina i Kanjasa, pet igrača sa ozbiljnom biografijom. Godinu dana smo iskusniji i sa znatno više samopouzdanja ulazimo u ove kvalifikacije, dodao je direktor Crvene zvezde.

Komentari
Advertisements