Tomane stigao, Žander se očekuje

Crvena zvezda završava posao oko kupovine napadača i levog beka od Tondele i Pafosa. Portugalski napadač će u naredne tri sezone biti fudbaler najtrofejnijeg srpskog kluba, a Brazilac je dogovorio saradnju na dve plus jednu godinu.

Tomane je stigao u ponedeljak kasno u Beograd, a Žander se očekuje već u utorak u Srbiji. Posle lekarskih pregleda potpisaće ugovore i u narednih par dana pridružiće se treninzima ekipe.

Tomane će sigurno biti licenciran za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a najverovatnije i Žander. Crvena zvezda ima rok do večeras u ponoć da prijavi spisak igrača za mečeve sa Suduvom.

Portugalac će Crvenu zvezde koštati 750.000 evra, mesečna plata srpski se procenjuje na 35.000 evra, što nije najveća plata u ekipi.

Nešto manju platu od Tomanea trebalo bi da ima Žander, čije obeštećenje Pafosu košta 200.000 evra.

Tomane je bio naša želja i prošlog leta, ali je Tondela tražila dva miliona evra. Problem oko njegovog angažovanja sada je bio administrativne prirode i morale su da se usaglase tri strane, rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, a preneo Žurnal.

Sve dok nisu ugovor o prodaji potpisali Tondela, Gimaraeš i Arouka, koji imaju ekonomska prava u različitom procentu na Tomanea, igrač nije mogao da krene ka Beogradu.

Tomane je u prošloj sezoni postigao 12 golova u šampionatu Portugalije, tresao je na dva meča mrežu Sportingu. Žander dolazi u Zvezdu posle neočekivane selidbe u Pafos iz Apolona, za koji je u takmičarskoj 2017/18. odigrao sve utakmice na putu plasmana u Ligu Evrope i zatim u grupnoj fazi zabeležio pet od šest mečeva.

Komentari
Advertisements