Tumbaković: Želimo da napravimo zdravu patriotsku priču

Ljubiša Tumbaković

Ljubiša Tumbaković promovisan je kao novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Iskusni stručnjak potpisao je ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije do 31. decembra 2021. godine.

Tumbaković je u prvom obraćanju novinarima u SC Stara Pazova istakao da je za njega klupa „orlova“ najveća čast, i da je glavni cilj plasman na EURO 2020.

Već godinama se pripremam za ovakvu konferenciju i morao sam očigledno dugo da čekam na nju. Najveća čast je biti selektor svoje zemlje. Znam da je veliki izazov ispred mene i da ce biti potrebno mnogo energije i truda da napravimo rezultat, a to ce biti plasman na Evropsko prvenstvo. Želimo da napravimo zdravu patriotsku priču, rekao je Tumbaković, a preneo Sport klub.

Doskorašnji selektor Crne Gore je naglasio da su svim igračima vrata nacionalnog tima otvotena (podsetimo na slučaj Luke Milivojevića i Matiju Nastasića), i da će Srbija igrati u sistemu koji joj najviše odgovara u datom trenutku.

Nikad se tokom svog rada nisam odricao igrača, pa će tako biti i ovoga puta. Razgovaraću lično sa svim igračima i pokušati da nađemo kompromis. Ne priznajem sisteme koji su brojke, niti forsiram striktno neku formaciju. Najbitnije je da na pravi način ukomponujemo igrače koje imamo, nije striktno bitna formacija, dodao je Ljubiša Tumbaković.

Novi selektor će debitovati u kvalifikacionom susretu za EURO 2020 protiv Portugalije 7. septembra na stadionu „Rajko Mitić“. Ulogu asistenata Tumbakovića obavljaće Aleksandar Janković i Darko Belojević, a njegova lična želja je da se stručnom štabu pridruži i bivši trener Partizana Zoran Mirković.

Komentari
Advertisements