Kecmanović nije imao sreće, kraj u 2. kolu Vimbldona

Miomir Kecmanović

Miomir Kecmanović je završio učešće na Vimbldonu, pošto je meč drugog kola protiv Benoa Pera predao pri vođstvu Francuza od 7:6, 6:4.

Mladi srpski teniser nije imao sreće, pa je propuštena odlična prilika da se napravi još jedan veliki korak na Vimbldonu.

Već u prvom gemu Kecmanović nije iskoristio dve brejk lopte, ali je zato Francuz bio nepogrešiv u svojoj prvoj prilici da oduzme servis srpskom tinejdžeru. Poveo je Per sa 3:1 u prvom setu i prednost čuvao do sedmog gema, kada je Kecmanović uspeo da uzvrati brejkom.

Prvi set je rešen u taj-brejku, a ključni trenutak bio je kada je Per poveo sa 4:2. Linijski sudija je posle servisa Francuza viknuo aut, Kecmanović nije odigrao poen, a posle čelendža utvrđeno je da auta nije bilo. Umesto da ponovi poen, glavni sudija je dao prednost Francuzu koji je kasnije taj-brejk dobio sa 7:5.

I na početku drugog seta Kecmanović je imao tri vezane brejk lopte, ali ih ponovo nije iskoristio, a potom ga je zadesila još veća nevolja. Povredio je desnu nogu, prvi vođstvu od 2:1 u drugom setu tražio je medicinski tajm-aut, ali mu to nije mnogo pomoglo.

Ostao je Kecmanović na terenu, držao egal, ali je po njegovom kretanju bilo očigledno da se bori sa jakim bolovima. Per je to iskoristio tek u devetom gemu, posle brejka poveo sa 5:4, a potom na svoj servis završio drugi set.

Izašao je Kecmanović i na treći set, ali je posle jednog odigranog poena morao da preda meč.

Komentari
Advertisements