Nova promena u Super ligi, šansa za mlade igrače

Strahinja Pavlović

Još jedna važna novina dolazi u srpski fudbal.

Počevši od naredne godine (sezona 2020/21) klubovi u Super ligi Srbije biće u obavezi da utakmice počnu sa dvojicom igrača starosti do 21 godine, odnosno preciznije – sa najmanje dva igrača koja su rođena pre 1. januara 1999. godine, piše Mondo.

To je odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koja je ostala u senci imenovanja Ljubiše Tumbakovića za selektora „orlova“.

Isto pravilo biće na snazi i u Prvoj ligi Srbije, ali već od ove sezone (2019/20), što bi moglo da posluži i kao pilot projekat FSS.

S obzirom na to da bi klubovi mogli da počnu utakmicu sa „bonus igračima“, kako se nazivaju u odluci Izvršnog odbora, i da ih potom odmah izvedu iz igre, što se često dešava u Kini, FSS je odmah uveo i dodatno pravilo:

– Ukoliko se za vreme prvog poluvremena utakmice vrši zamena igrača uzrasta do 21 godine, a nakon njegovog izlaska iz igre u toj ekipi ne ostane obavezan broj igrača uzrasta do 21 godinu, umesto njega u igru može ući samo igrač uzrasta do 21 godine, stoji u pojašnjenju novog pravila koje će i te kako zanimati srpske klubove.

Komentari
Advertisements