Mijatović: Partizanu je potrebna reorganizacija, mislim da je Ostoja sposoban da preuzme to na sebe

Predrag Mijatović je jedan od fudbalera koji su zlatnim slovim aispisali istoriju FK Partizan.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje i legenda Real Madrida je u razgovoru za Blicsport govorio o aktuelnom trenutku u klubu iz Humske.

Partizanovac sam, Partizan je moj klub. Sa strane nisam upoznat sa svim detaljima, fizički sam daleko. Žao mi je što je Partizan izgubio primat u srpskom fudbalu. Situacija nije prijatna, nije pozitivna. Nadam se da će doći vreme kada će neko konačno preuzeti odgovornost na sebe. Veliki klubovi, kao što je Partizan, moraju da se srede – ekonomski, organizaciono i fudbalski. Treba nam ozbiljan projekat koji će kroz nekoliko godina vratiti Partizanu sve ono što je nekada imao, rekao je Mijatović za Blicsport.

Mijatović je naglasio da je pred Partizanom dugačak put u reorganizaciji kluba i postavljanju zdravih temelja.

Iskreno, nažalost, u reorganizaciji Partizana nisu dovoljne jedna ili dve osobe. Radi se o ozbiljnom poslu, potrebna je promena u svim strukturama, institucionalno i ekonomski, uključujući i komunikaciju sa medijima i navijačima. Ne može se problem Partizana rešiti dolaskom Peđe Mijatovića. Mora da postoji plan, ideja i strategija kako da se problemi reše. Ništa se ne rešava za godinu dana. Može da se desi da osvojite neku titulu, što je naravno pozitivna stvar, ali titulom ne smete da prikrivate stvari koje su nenormalne i negativne. Proces treba što pre započeti sa ljudima koji imaju znanja i volje, da bismo za par godina imali Partizan koji zna šta hoće i kako treba da funkcioniše.

Mijatović je kao pozitivan primer naveo situaciju u KK Partizan i pohvalio predsednika Ostoju Mijailovića.

Imamo primer Košarkaškog kluba Partizan, kluba sa tradicionalno najvećim ambicijama, koji je zbog brojnih problema morao da preuzme čovek iz biznisa, koji zna šta hoće, koji ima strategiju i zna da napravi organizaciju, a pre svega je partizanovac. Predsednik Ostoja Mijailović na najbolji mogući način vraća klub tamo gde mu je mesto. Mislim da je Ostoja sposoban da preuzme to na sebe, ne znam da li on to želi, ali znam da on i ljudi slični njemu mogu da naprave dobru organizaciju koja će za nekoliko godina rezultirati stabilnim klubom. Stabilan klub nije onaj koji osvaja titule, već onaj koji dobro radi, koji naravno ima visoke ambicije, ali i bez trofeja svi shvataju da je taj klub dobro organizovan i da će sportski rezultati doći, dodao je Predrag Mijatović.

Komentari
Advertisements