Gordić: Partizan je sam po sebi atraktivan

Nemanja Gordić

Nemanja Gordić prvo je pojačanje Partizana ovog leta.

Iskusni plejmejker je u redove crno-belih stigao iz Budućnosti, a u intervjuu za Sportski žurnal je istakao zbog čega je napustio klub iz Podgorice.

Imao sam ugovor na još godinu dana sa Budućnošću, ali posle ove sezone koja je bila najblaže rečeno turbulentna, gde klub nije ponovo uspeo da obezbedi Evroligu, došlo je do logičnog sleda događaja. Smanjen je budžet, velike su promene u ekipi… Sa predsednikom Budućnosti i klubom sam se rastao u izuzetno korektnim odnosima. Drago mi je što sam tamo proveo poslednje tri sezone koje mogu da ocenim kao više nego uspešne. Ostvarili smo ogroman uspeh za klub i grad, ali mislim da je došlo vreme da potražim novi izazov, rekao je Gordić za Sportski žurnal.

Reprezentativac BiH će po drugi put zaigrati za beogredske crno-bele. Gordić veruje da je spreman da odgovori velikim izazovima i doprinese ostvarivanju ambicija kluba iz Humske.

Iz izazova u izazov. Opet ABA liga, opet sav taj pritisak i tenzija koju nosi ovo izuzetno zahtevno i teško takmičenje. Na to sam odavno navikao i sa tim se dobro nosim. Svestan sam šta nosi Partizan, nema tu skromnosti. Svi znamo da u crno-belom postoji obaveza da se uvek bori za najviše, da se daje sve od sebe, pa šta bude. Partizan je sam po sebi atraktivan. Samim tim što ja volim taj klub i što sam igrao u njemu, imalo je ulogu u konačnoj odluci. Međutim, prvenstveno je to što Partizan pokušava da se vrati na stare staze uspeha, što je klub iz godine u godinu sve stabilniji. To me raduje i posebno mi je drago što sam sada i ja deo svega toga. Lično mi motiva nikad ne nedostaje. Kroz celu karijeru i život bilo je dosta uspona i padova, povreda, dobrih i loših sezona. Sve je sada iza mene. Samo gledam napred i želim da se spremim što bolje.

Takođe, 30-godišnji plejmejker je naglasio da je srećan što će sarađivati sa trenerom Andreom Trinkijerijem i zahvalio se navijačima na podršci.

Poznajem ga još iz Italije, bio je trener Kantua kada sam igrao u Romi. Posle, kada je bio selektor Grčke, igrao sam protiv njega, tako da se dobro znamo. Svakako mi je drago da ću imati priliku da sarađujem sa takvim stručnjakom. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim navijačima na porukama dobrodošlice. Stvarno ih je bilo dosta., dodao je Nemanja Gordić.

Komentari
Advertisements