PSŽ se naljutio: Nejmara šalju u Španiju, ali ne u Barsu

Nejmar pred put u Beograd

Dugo vremena Barselona priprema teren za novi fudbalski zemljotres i dugoočekivani povratak Nejmara na ,,Kamp Nou“. Jasno je PSŽ više ne dolazi u obzir ni u jednom scenariju i da će Brazilac da se vrati u Barselonu.

Problemi između Pari Sen Žermena i Nejmara dostigla je vrhunac – Brazilac je hteo da se silom izbori za transfer u Barselonu, ali su mu savetnici poručili da to ne radi.

Naser al Kelaifi odlučio je da začini celu situaciju i podigne napetost na viši nivo – da Brazilca ponudi madridskom Realu. O tome izveštava i dobro obavešteni prestonički dnevnik Marka, koja tvrdi da je PSŽ već u dva navrata zvanično ponudio Nejmara Realu samo kako bi napakostio Barseloni. Međutim, Kraljevski klub je posle svih odrađenih poslova, ali i skandala oko kojih je najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena upleten, zasad odbio mogućnost da ga dovede.

PSŽ već ima usmeni dogovor s Filipeom Kutinjom koji je spreman da okrene novi list u karijeri i postane deo verovatno novog najvećeg transfera u istoriji ove igre, ali za sada bez epiloga iz više razloga. Jedan je upravo način na koji je Nejmar prešao na Park prinčeva, kada su klubovi ušli u konflikt.

Nejmar je višegodišnja tiha patnja u Madridu još od dolaska u Barselonu kada im je ,,izmakao iz ruku“, a po dolasku u Pariz već je nekoliko puta bio odbijen.

Uostalom, čak i da Real želi Nejmara, morao bi prvo drastično da olakša kasu, ne samo za obeštećenje koje bi verovatno opet prešlo 200.000.000, već i zbog plata jer je Kraljevski klub u ovom trenutku zagušen primanjima otpisanog Gereta Bejla, kao skupim pojačanjima koje je do sada doveo. S njim u timu, Real nema nameru da otvara vrata novih bombastičnih transfera, ponajviše jer je sada u fokusu jačanje veznog reda, gde su na najužoj listi kandidata Pol Pogba i Kristijan Eriksen.

PSŽ nema mnogo prostora za manevrisanje oko prodaje Nejmara. Izgleda da će morati čenici francuskog kluba da spuste loptu i šutnu je u pravcu Katalonije.

Komentari
Advertisements