Radnički predstavio Krunića: Čast mi je što sam preuzeo vrhunski klub

Simo Krunic

Radnički iz Niša je danas zvanično predstavio novog trenera, Sima Krunića, koji je na klupi vicešampiona Srbije nasledio Nenada Lalatovića.

Krunić je u obraćanju novinarima rekao da mu je čast što je izabran za trenera velikog kluba.

Čast mi je što sam izabran za trenera, za mene velikog kluba. Kluba koji je izrastao u jedan od najboljih srpskih klubova. Zahvalio bih se rukovodstvu kluba na čelu sa Ivicom Tončevim koji je odlučio da upravo ja radim u Radničkom. Za mene je ovo klub koji je jedan od naših najboljih u državi. Ovaj klub se prošle sezone vratio na staze uspeha. Koja god ekipa da razdvoji Zvezdu i Partizan, znate da se to teško dešava. To je uspeo Radnički, igrajući vrhunski fudbal. To je najbolji rezultat u odnosu postignutih golova i pobeda, rekao je Krunić na samom početku.

Krunić je zatim govorio o igračkom kadru i ambicijama kluba za narednu sezonu.

Dosta igrača je otišlo ali to ne sme da predstavlja problem za Radnički. Klub mora da nastavi sa rezultatima iz prošle sezone. To je veliki izazov za mene. Sve osim plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope ja smatram neuspehom za Radnički. Klub je uspeo da obezbedi kvalitetna pojačanja. Igrači koje sam zatekao i ovi novi koji su došli polako se uklapaju. U svlačionici imamo taj pobednički mentalitet, to je preneto iz prethodne godine. Treba igrače držati na tom nivou. Treba da nastavimo da „ginemo“ na svakom meču i u ovom prvenstvu. To će zavisiti od svih nas. Naš cilj da od igrača izvučemo maksimum koji imaju. Nećemo tražiti više od onoga što oni mogu da nam daju. Na osnovu njihovih kvaliteta organizovaćemo igru koja će nam dati dobre rezultate. Kada razmišljamo o prvenstvu, naravno da ćemo imati vremena da dovedemo još neke igrače. Neki od onih koje smo tražili čekaju inostrane angažmane da bi u zadnjem momentu potpisali za neki naš klub, a to je kraj avgusta. Puno vremena nemamo za kvalifikacije za LE, dodao je Krunić.

Nišlije će na počtku kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Flore.

Kada se kaže Estonija, mislimo da je to lako. Ova ekipa je prva na tabeli i igra dobro. Ta utakmica biće pravi ispit za sve nas. Ovde nemamo priliku da se „vadimo“. Moraćemo mnogo više da pokažemo nego na pripremama tokom perioda koji sam ja proveo sa ekipom. Cela uprava i igrači svesni su da je to razočaranje za navijače i grad, tako da, od početka priprema, od kada sam došao orijentisani smo na tu utakmicu. Dva puta po 90 minuta znaće se pravac u kome idemo a odmah na startu smo na velikom ispitu, zaključio novi trener Radničkog.

Komentari
Advertisements