Tončev najavio revoluciju

Ivica Tončev

Prvi čovek Radničkog iz Niša Ivica Tončev najavljuje revoluciju u organizaciji kluba, ali i celokupnom srpskom fudbalu.

– Više neće biti mesta za improvizaciju, radiće se studiozno i stvaraće se budućnost koja će fudbalu Niša i Srbije doneti novi i poseban kvalitet, kaže „zamrznuti“ predsednik kluba iz Niša za Sportski žurnal, a prenosi sajt Radničkog.

Tončev najavljuje mnogo novina, neke koje će, kako sam kaže, iznenaditi sportsku i fudbalsku javnost u našoj zemlji.

– Sve što se već od danas bude radilo u Radničkom i na Čairu biće u pravom smislu reči revolucija fudbala, ne samo niškog, već i srpskog, a iz prostog razloga što smo odlučili da prekinemo svaki vid improvizacije, kakva je do sada često bila i, samim tim da kao i najveći broj renomiranih klubova u Evropi i svetu i najbolji u našoj zemlji radimo za budućnost. Nikako od danas do sutra, već na duže i sigurnije staze. Nešto slično, kako je to bilo krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka na tadašnjoj Marakani i u našem najtrofejnijem klubu Crvenoj zvezdi…

O konkretnim potezima Tončev je rekao:

– U planu je stvaranje bazične osnove od 14 do 15 mladih fudbalera, ne starijih od 24 godine, od kojih će se, uz iskusnije u našem timu, odmah krenuti u stvaranje jednog poletnog, moćnog i ozbiljnog sastava i koji će kroz godinu i po do dve biti najbolji i najkvalitetniji u Srbiji. Trenutno sada imamo više od polovine od planiranih talentovanih, vrsnih i veoma kvalitetnih fudbalera poput Alekse Jovanovića, Bondarenka, Čumića, Batrovića, mladog Stankovića, Stefana Đorđevića, Stevanovića, Makarića, Ćirkovića i omladinskog reprezentativnog golmana Stefana Ilića. A već naredne zime njima će biti prirodati novi, još desetak njih, kako bi kraj sezone 2019/2020.godine dočekali sa tom zdravom i perspektivnom, ali velikom grupom fudbalera koji će u pravom smislu reči predstavljati budućnosti niškog i srpskog fudbala. Sa takvim sastavom jurišaćemo na šampionsku titulu u Srbiji, moći ćemo mnogo ozbiljnije da nastupamo na međunarodnoj sceni i na taj način promovišemo i srpski i niški fudbal, ali i da doprinesemo da se o Nišu i našoj zemlji ipak sa više respekta govori u najvišim vrhovima evropskog i svetskog fudbala.

Ivica Tončev

Pred početak pomenutih kvalifikacija za Ligu Evrope, šta očekujete sada kada se zna ko će sa trenerske klupe voditi Radnički, sa kojim ćete igračima u novi pohod na evropskoj sceni?

– Prvo bih istakao da na Čairu već radimo pod sloganom „Ono što se fudbalerima i navijačima obeća, to mora da se ostvari“. Iz tog razloga, i svakako uz optimizam koji stalno nosim u sebi, rekao bih da smo ne samo iskusniji za prošlogodišnje igranje u Evropi, nego i spremniji u svakom smislu za nova iskušenja. I rešeni i kadri da ostvarimo svoje ambicije, koje, definitivno, nisu male. A to je da Radničkom donesemo bolje i kvalitetnije igre, uspešnije rezultate, veći rejting… Iskreno se nadam da ćemo biti na startu kvalifikacija bolji od Flore i plasirati se u drugo kolo, a onda nas čeka možda i najveći izazov, dvostruki duel sa prošlogodišnjim finalistom Lige Evrope, Ajntrahtom iz Franfurta. Sama ta činjenica već danima nas navodi na razmišljanja ne samo o našem nastupu na evropskoj sceni na kojoj želimo što duže da se zadržimo i, posebno i obavezi koju će Radnički imati da srpski fudbal na najbolji mogući način reprezentuje u međunarodnim okvirima.

Radnički u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igra protiv Flore iz Talina. Prvi meč je na programu 11. jula u Estoniji, a revanš sedam dana kasnije u Nišu.

Komentari
Advertisements