Bokan: Zvezda ima najveći budžet u istoriji kluba, Partizan veći nego u vreme Vujoševića

Nebojša Čović i Dragan Bokan

Prvi čovek KK Budućnost, Dragan Bokan, govorio je o predstojećoj sezoni i izrazio nadu da će novi trener Slobodan Subotić vratiti ekipu na vrh ABA lige.

Svaki put kada se Budućnost plasira među četiri u ABA ligi je veliki uspeh, kada igra finale ogroman uspeh, a kada je osvoji – to je neverovatan uspeh, rekao je Bokan, a prenele „Vijesti“.

Prema njegovim rečima Budućnost će imati peti budžet u ABA ligi sledeće sezone.

Crvena zvezda ima ubedljivo najveći budžet, najveći i u istoriji kluba. Tu je Partizan, koji će imati možda još veći budžet nego u vremenu kada je ekipu vodio Duško Vujošević. Tu je Cedevita Olimpija, jako ozbiljan projekat. Takođe, prvi put u Crnoj Gori dva kluba imaju isti budžet, a siguran sam da je Mornar potrošio do sada više nego mi.

Učešće u Evroligi nije napravilo finansijske probleme klubu.

Organizaciono rastemo, možemo da konstatujemo da učešće u Evroligi nije napravio veći problem kada su finansije u pitanju. U narednih deset dana ćemo završiti sve obaveze iz prethodne sezone, imamo dug od jedne plate za određeni broj igrača, ali to ćemo rešiti naredne nedelje. Postojao je strah da bi učešće u Evroligi možda moglo da poremeti finansijsku stabilnost, ali je uprava kluba uradila sve da to toga ne dođe. Uspeli smo u tome, naglasio je Bokan i najavio ambicije za sledeću sezonu.

Idemo utakmicu po utakmicu. Pred nama je i Evrokup, kao takmičenje u kome možda možemo da iznenadimo, jer finalisti idu u Evroligu. Tom takmičenju ćemo se posvetiti jače nego ikad. Što se tiče ABA lige, cilj nam je plasman među četiri najbolja tima i da probamo da iznenadimo, kao pre dve sezone.

Komentari
Advertisements