Novi igrač u Vojvodini, Lalatović poručuje: Ne možemo da plaćamo obeštećenja kao Zvezda i Partizan

Vanja Marković

Vojvodina je u ponedeljak angažovala još jednog novog igrača u ovom prelaznom roku.

Potpisom dvogodišnjeg ugovora, novi član novosadske Stare dame postao je Vanja Marković (25), koji je danas stigao u hotel „Terme“ u Sloveniji i od sutra će se uključiti u pripreme svog novog tima.

Vanja Marković je rođen 20. juna 1994. godine u Beogradu i prošao je mlađe kategorije Partizana, a seniorsku karijeru počeo je u ekipi Korona Kielce iz Poljske. Potom je nastupao još za skopski Vardar i portugalskog drugoligaša Farense, za koji je tokom prošle sezone odigrao ukupno 22 utakmice.

Igra na poziciji zadnjeg veznog i ističe da je zadovoljan što je postao novi član Vojvodine.

– Kada posle sedam godina u inostranstvu odlučite da se vratite u Srbiju, onda morate imati veoma jak razlog za tako nešto, a Vojvodina to sigurno jeste. Upoznat sam sa istorijom kluba i nema sumnje da je Vojvodina, uz Crvenu zvezdu i Partizan, najzvučnije ime u srpskom fudbalu. Uostalom, danas u jakim evropskim ligama ima mnogo igrača koji su prethodno igrali ovde. Novi saigrači koje sam upoznao su sjajni, a o treneru sam čuo mnogo lepih stvari, te verujem ćemo ove sezone imati jednu lepu priču i izboriti se za izlazak u Evropu – izjavio je Marković.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović je o novom pojačanju rekao:

– Mi nismo u situaciji da možemo da dovodimo igrače kao Crvena zvezda i Partizan i plaćamo obeštećenja od pola miliona evra. Vanja je imao pauzu i njemu će biti potrebno vreme, ali sigurno da je jako kvalitetan igrač. U dogovoru sa direktorom Lazetićem i predsednikom Gajićem, odlučili smo da ga dovedemo i u budućnosti će sigurno biti veliko pojačanje za nas – istakao je Lalatović.

Komentari
Advertisements