Čović o Teodosiću i budžetu Zvezde

Nebojša Čović

KK Crvena zvezda je napravio veliki posao ovog leta. Dovedena su četiri zvučna pojačanja (Braun, Kuzmić, Dženkins i Gist), a obnovoljeni su I ugovori sa velikim brojem igrača (Beron, Čović, Lazić, Perperoglu, Faje, Dobrić, Simanić).

Ostalo je upražnjeno mesto prvog plejmejkera za narednu sezonu. Navijači crveno-belih veruju da bi u klub mogao da stigne proslavljeni Miloš Teodosić.

Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović je naglasio da je kapiten reprezentacije Srbije dobrodošao u klub.

Teodosić nije sporan ni po jednom osnovu, on je Zvezdaš. On je ponikao u klubu koji smo mi vodili, FMP-u. Vrata su mu otvorena, ali mi ne možemo da se takmičimo sa Efesom, Makabijem, Olimpijakosom sa ciframa. Ja njega potpuno razumem. On sada ima i porodicu i neka iskreira onako kako mu je najbolje. Mi smo tu, Zvezda nigde neće pobeći. On se sad sprema za SP u Kini, posle tog neigranja u NBA. Zvezda je otvorena, mi smo tu. Ako postoji obostrano interesovanje, možemo da se dogovaramo, ovako preko medija to malo više liči na spinovanje. Da nije Teo u pitanju, pomislio bih da neko nabija cenu, rekao je Čović za „TV Happy“, a preneo „Sport klub“.

Čović je govorio i o budžetu KK Crvena zvezda za sezonu 2019/2020, ne zaboravivši da odgovori predsedniku Budućnosti Draganu Bokanu, koji je naglasio da crveno-beli imaju najveći budžet u istoriji.

Radimo, pokušavamo da napravimo tim koji bi potencijalno bio konkurentan i u Evroligi, sa ograničenim sredstvima u budžetu. Ono što moram otvoreno da kažem, vidim već počinje bukanje po konferencijama za štampu u regionu. Ne znam ovoliko Zvezdin budžet, onoliki Zvezdin budžet, svi bolje znaju naš budžet od nas samih. Sve bruto, znači prvi tim, 16 igrača, stručni štab, doktori, fizioterapeuti, ekonomi ne sme da izađe više od 4.5 miliona evra i to treba uklopiti. Jedno su cene u Americi, drugo u Kini. Ja mislim da je Barselona potrošila 100 miliona koji će doći na naplatu, ne znam koliko će dostići ako vrate Gasola. Nama je tim bitan, mi timski moramo da postavimo celu stvar, jer mi smo taj Real, Barselonu, Panatinaikos pobeđivali iako smo imali petostruko ili u odnosu na CSKA desetostruko manji budžet. Ali, to su naše mogućnosti, mi tako sklapamo tim, dodao je predsednik Crvene zvezde.

Komentari
Advertisements