Tošić: Igramo najlepši fudbal

Duško Tošić Gvangžu R&F

Duško Tošić je golom protiv Čongćina, drugim u sezoni, poveo Gvangžou RiF ka pobedi (4:2) koja je ekipu zadržala u delu superligaške tabele.

Tošić je u razgovoru za Sportski žurnal prokomentarisao da nije zadovoljan svojom minutažom.

Šta bi bilo da više igram… Defanzivac sam, pa sam žrtva pravila. U protokolu mogu da budu četiri stranca. Utakmicu moraju da počnu dvojica igrača do 21 godine i najviše tri stranca, s tim da četvrti može da zameni jedino stranca. U takvim okolnostima trener prednost daju napadačima, pa mi defanzivci čekamo na red, objasni je Tošić, koji je zbog propisa ove sezone odigrao samo šest utakmica.

Naravno da je lakše i bolje imati seriju utakmica „u nogama“. Lično baš i nisam navikao da više sedim na klupi, ali šta da se radi. I to je deo posla. Važno je uraditi posao kad trener to traži.

S Tošićem u timu Gvangžou RF je osvojio devet bodova. Ukupan učinak je na nivou prošlogodišnjeg. Plasman na osmo mesto najavljuje miran završetak sezone i otvara mogućnost borbe za pomak nekoliko mesta naviše.

Očekujemo da ćemo se boriti za plasman oko petog ili šestog mesta. To je najviše što možemo. Najbogatijih pet klubova su nedodirljivi. Oni će između sebe da odrede poredak. Ostali se tu malo šta pitaju, kazao je srpski fudbaler.

Gvangžou RiF se, ipak, po nečemu izdvaja.

Igramo najlepši fudbal. S nama nikad nije dosadno. Na našim utakmicama je najviše golova, zaključio je Tošić.

Komentari
Advertisements