Sporazum po kome će Zvezdi biti otpisan najveći deo duga od 17 miliona evra

Stadion Crvene zvezde

Predsednik Nadzornog odbora FK Crvena zvezda, Dragan Milošević, otkrio je da crveno-beli imaju sporazum sa Agrobankom po kojem će biti otpisan najveći deo duga.

Milošević je u razgovoru za navijački portal „RSB“ rekao da sporazum podrazumeva otpisivanje najvećeg dela duga od 17 miliona evra, a Zvezda će u najgorem slučaju morati da isplati 6.8 miliona evra u pet godišnjih rata.

Međutim, to nije sve, Milošević smatra da bi čitav dug mogao da bude otkupljen od strane stranog fonda koji otkupljuje zaduženja Agrobanke, za svega 700.000 evra.

Imamo sklopljen aranžman u kome je dug 6.8 miliona evra, kamate su otpisane. Od septembra 2020. godine kreću rate, u pet godišnjih jednakih rata treba da se isplati taj dug. Pre sporazuma je ukupni dug sa kamatama prema Agrobanci bio 17 miliona evra. Agrobanka je otišla u stečaj, sve svoje dugove naplaćuju po principu da se sve kamate otpisuju, bavimo se samo glavnim dugom. Zvezda bi sa 100 % davanja bila negativan slučaj, jer sam prilično siguran da nijedan dužnik Agrobanke nije platio 100% glavnog duga. 200 miliona kvalitetnijih potraživanja Agrobanke su otišla po ceni od 11,29 odsto. Tokoliko su kupljena od strane stranog fonda, to su najkvalitetnija potraživanja koja je Agrobanka imala, gde postoje stabilne hipoteke, rekao je Milošević.

On je dodao da bi za srpskog šampiona čak bilo nepovoljno da plati pomenutih 6.8 miliona.

Za Zvezdu je čak i nepovoljno da vrati 6.8 miliona evra. Potpisali smo taj sporazum, jer taj osnov sporazuma, kad neko bude kupio naša potraživanja, ta cifra od 6.8 miliona evra je osnov za pregovore sa tim poveriocem koliko ćemo mi platiti. Da nismo potpisali, ostao bi 17 miliona evra. U najgoroj situaciji 1.300.000 evra na godišnjem nivou je cifra koju je Crvena zvezda u stanju da izdvoji danas, ranije nije mogla da izdvoji ni jedan evro za stare dugove, zaključio je Milošević.

Komentari
Advertisements