Partizan dobio dopis FSS: Vuletić oštriji nego ikad, crno-beli kreću u pravnu borbu [VIDEO]

Vladimir Vuletic

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić oštro je reagovao na dopis Fudbalskog saveza Srbije u priznavanju titule iz 1946. godine FK Crvena zvezda.

Želim da vas izvestim da je FK Partizan posle više od dva meseca dobio odluku Fudbalskog saveza Srbije o priznavanju titule iz 1946. godine. Međutim, ova odluka u dobrom meri rađa izvesne nedoumice i sumnje u namere i tenzije koje u celini može da proizvede, jer sumnje koje se rađaju mnogobrojne su. Odluka je u zaglavlju doneta od strane FSS, potpisnik je predsednik FSS, 14. maja 2019. godine. Na taj dan održana je Skupština FSS koja je donela odluku sa 44 glasa za, 6 protiv i 10 uzdžanih, da se FK Crvena zvezda zavede kao zvanični osvajač titule iz 1946. godine. FK Partizan dobio je kopiju odluke, ne i formalnu odluku da je primio. Ovu odluku da je primio potpisao ju je izvesni Edo Janjević, bar tako ovde može da se pročita. I to 15. maja, dan kasnije. Zašto je ovo sada bitno o čemu ja govorim. FK Partizan je 29. maja, tačno dve nedelje nakon Skupštine, očekujući da će dobiti odluku ili da će ona biti zvanično objavljena. Podsećam vas da je FSS sve odluke sa te Skupštine 14. maja zvanično objavio, osim jedne, ove odluke. A sada vidimo da je izrađena istoga dana, 14. maja i da je već sledećeg dana primio izvesni Edo Janjević, rekao je Vuletić.

Profesor Vuletić postavlja pitanje i legimiteta Ede Janjevića, za koga veruje da je član FK Crvena zvezda.

Ko je Edo Janjević? Zašto je Edo Janjević odluku dobio 15. maja, i potpisao da je primio? Zašto je Partizanu isticano da odluka još nije izrađena. Generalni sekretar FSS u privatnoj korespodenciji je 4. jula poslao poruku „šaljemo vam odluku sutra“, a vidimo da je ona stigla je tek 9. jula. Šta je sprečavalo FSS gotovo mesec dana ne trepne ako je otet i da u tom pogledu na bilo učini gest koji je učinio Edi Janjeviću. Da li bi je Partizan uopšte dobio da nije četiri puta zahtevao da je dobije? Stičem utisak da je Edo Janjević neko iz FK Crvena zvezda, ko je odluku primio kako bi bila konačna i kako bi ovom odlukom FK Crvena zvezda mogla da koristi onaj grb koji su stavili na glasanje sa tri zvezdice, ali deluje mi da u Evropi to nije prošlo.

Vuletić je najavio sledeće korake Partizana.

Partizan, počev od juče, počinje da broji rok koji je predviđen za podnošenje tužbe. Tužbu ćemo podneti nadležnom sudu u najskorije vreme, verovatno je reč o Osnovnom sudu u Beogradu. Mi ćemo započeti pravnu bitku koje su bile sve samo ne pravne. Ja sam jednom rekao politička čorba se ne može srkati pravnom viljuškom. Prvo zato što ćete se povrediti, a drugo jer će vam iscureti sve što želite da kušate, dodao je Vuletić.

Komentari
Advertisements