Zvezda predstavila novo pojačanje, Mrkela govorio i o Degeneku

Crvena zvezda je promovisala peto letnje pojačanje.

U pitanju je Žander Santana. Levi bek iz Brazila će u novom klubu nositi dres sa brojem 18, a izneo je i svoje prve impresije.

Srećan sam što sam došao u Zvezdu i stekao privilegiju da nosim crveno-beli dres. Svestan sam veličine kluba i značaja grba koji ću braniti. Imamo dobar tim i očekujem da ostvarimo uspeh i ove sezone. Ipak, svestan sam da je put dug i pun prepreka. Osećam se veoma spremno. Od dolaska treniram intenzivno i jedva čekam priliku da debitujem. Ne osećam pritisak zbog očekivanja javnosti ili prethodnog učinka mojih sunarodnika. Svako je igrač za sebe. Došao sam da osvojim titulu i spreman sam da preuzmem odgovornost, rekao je Žander, a preneo klupski sajt.

Žander je u redove crveno-belih stigao iz Pafosa, a priznao je da mu je bivši fudbaler Partizana, a sada APOLON-a, Saša Marković preporučio dolazak u Zvezdu.

Poznajem Sašu Markovića, sjajan je igrač, bliski smo prijatelji i pre dolaska u Beograd konsultovao sam se sa njim. Rekao mi je da je Zvezda odličan izbor i tek onda sam shvatio veličinu kluba u koji dolazim. Dugo poznajem i Tomanea, igrali smo u Tondeli zajedno. Radi se o sjajnom fudbaleru i siguran sam da će dati doprinos na putu do novih uspeha, dodao je Žander.

O novom fudbaleru i potencijalnim dolascima i odlascima govorio je i sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela.

Žander je veoma brzi levi bek, odličan je u igri 1 na 1 i očekujem da sa nijim dobijemo probojnost po boku. Želim mu da se što pre uklopi u klub. Degenek je ostavio izvanredan utisak kao igrač i profesionalac i uvek je dobrodošao. Što se tiče Vujadina Savića on je igrač Crvene zvezde, kazao je Mrkela.

Komentari
Advertisements