ANČELOTIJEV STROJ: Potencijalna postava Napolija uliva strah u kosti!

120719 Ancelotti SC

Karlo Anćeloti osvojio je „skudeto“ sa Milanom 2004. godine, ali taj naslov ne doživljava kao preveliki uspeh s obzirom na to da je to bio jedini u osam godina koliko je trenirao roso-nere.

Spasio se sjajnim predstavama Milana u Ligi šampiona, gde je osvojio dva naslova i igrao jedno finale, ono istorijsko u Istanbulu koje je izgubio od Liverpula.

Imao je tada Anćeloti zastrašujuću ekipu čiji su temelji bili Nesta i Maldini, a napad je činio poker zvezda u kojem su bili Kaka, Rui Kosta, Inzagi i Ševčenko.

Nešto slično sada želi da složi u Napoliju kako bi napao titulu u Seriji A i sa trona skinuo „nedodirljivi“ Juventus.

Ključ odbrane u Napoliju Anćeloti temelji na sjajnom Kalidu Kulibaliju, a nedavno mu je priključio Kostasa Manolasa kojeg su kupili od Rome za 35 miliona evra.

Desni bok je još uvek nepoznanica, a već mesecima se pominje dolazak Kevina Tripijea iz Totenhema. Na levom beku bi trebalo da ordinira oporavljeni Gulam, iako se pominje dolazak Kierana Tirnija iz Seltika.

Treba reći kako Anćeloti već sad ima pregršt opcija u odbrani. Uz dvojicu pomenutih štopera tu su još Nikola Maksimović, Lorenco Toneli, Vlad Kiričes i Sebastiano Luperto pa se očekuju i neki odlasci.

Napoli je veoma dobro pokriven na poziciji defanzivnog i centralnog veznog, gde su starteri Alan i Ruiz. Najveća želja Don Karla u letnjem Merkatu je Hames Rodrigez iz Real Madrida, koji se vratio sa pozajmice iz Bajerna.

As i Marka pišu, Napolijev direktor Kristijano Đuntoli na pragu je dogovora sa Realom, ali natežu se oko modela transfera. Perez i društvo traže 42 miliona evra u kešu odmah, a Napoli bi najpre pozajmicu do kraja sezone pa otkup.

Kolumbijac bi trebalo da bude igrač koji će funkcionisati kao spoj između vezne linije i napada u kojem Napoliju treba klasni golgeter.

Dris Mertens i Arkadiuš Milik to nisu, pa je Anćeloti zatražio od De Laurentisa da pokuša da otkupi Rodriga od Valensije. Upravo bi on mogao da bude ključan za juriš na „skudeto“.

Potencijalna početna postava Napolija u sezoni 2019/20: Meret, Tripije, Manolas, Kulibali, Gulam, Alan, Ruiz, Hames, Kaljehon, Rodrigo, Insinje.

Komentari
Advertisements