MIHA OTVORIO DUŠU: Poznato od čega boluje srpski stručnjak

Počela je konferencija za novinare u Bolonji koju je otvorio sportski direktor Valter Sabatini, a onda se obratio Siniša Mihajlović.

Sazvao sam ovu konferenciju za novinare i zamolio za privatnost, jer sam lično hteo da kažem ekipi i javnosti ovu vest. Nažalost, to se nije ostvarilo i nisu svi poštovali moju želju. U nameri da prodaju nekoliko stotina primeraka više, pokvarili su dugotrajno prijateljstvo„, rekao je Miha, aludirajući na novinare lista „Korijere delo Sport“ i dodao.

Nažalost, ili čak na sreću, izveli smo neke testove koji su pokazali anomalije koje nisam imao pre četiri meseca. Objasniću sve to jasno, jer ne želim da ljudi spekulišu. Reći ću vam istinu, kako stoje stvari. Posle toga, lekari će vas obaveštavati, uz poštovanje moje privatnosti, iskren je srpski stručnjak.

Imao sam groznicu, koja me ne bi sprečila da odem na trening. Otišli smo na još jedan test i rezultati su pokazali leukemiju. Kada sam čuo vest, bio je to težak udarac. Sedeo sam danima i plakao. Život vam tada prolazi pred očima. To nisu suze straha. Poštujem bolest, suočiću se s njom hrabro, gledaću je u oči. Kao što sam uvek radio. Ne mogu da dočekam da odem u bolnicu i da počnem borbu. Bolest je agresivna, ali je pobediva. Objasnio sam to i svojim igračima. Razgovarali smo video linkom, što je i normalno, i bilo je mojih suza. Objasnio sam im da moramo da napadamo i da idemo na pobedu. Ako sedimo nazad i branimo se, bićemo odmah oboreni. Moraću da koristim svoju taktiku u ovoj bici i siguran sam, bez ikakve sumnje, da ću pobediti. Pobediću za svoju porodicu, za svoju decu, za sve koji me vole, objasnio je Mihajlović.

On je otkrio da je redovno išao na testove jer mu je otac umro od raka.

Siguran sam da ste svi mislili da sam jedan od poslednjih koji bi mogao da se razboli. Treniram, veliki sam i jak. Bio sam na testovima 28. februara i sve je bilo u redu. Trenirao sam svakog dana do maja, putovao sam svuda, igrao sam fudbal, veslao. Nisam osećao umor, ni bol. Sve je bilo normalno. Moj otac je umro od raka, tako da sam redovno odlazio na testove. Da nisam bio na testu, simptomi se ne bi pokazali još godinu dana. Niko od nas je bi trebalo da misli da je nepobediv. Svi mislimo da se to neće dogoditi baš meni, ali kada se dogodi, onda je to baš jak udarac, rekao je trener Bolonje.

Ovim putem redakcija Sportske centrale želi Siniši da istraje i izbori se sa ovom opakom bolešću.

Komentari
Advertisements