Hamilton novi rekorder staze u Silverstonu

Luis Hamilton

Trka za VN Velike Britanije na stazi u Silverstonu završena je trijumfom Luisa Hamiltona. Britancu je ovo rekorda šesta pobeda na ovoj stazi nakon koje je povećao prednost u generalnom plasmanu.

Na oduševljenje 140.000 naavijača koji su podržavali svog heroja, vozač Mercedesa je u 21. krugu pretekao do tada vodećeg Valterija Botasa i do kraja trke nije ispuštao lidersku poziciju. Botas je uspeo da zadrži drugu poziciju, a mesto na podijumu osvojio je i Šarl Lekler iz Ferarija.

Bodove na stazi u Silverstonu osvojili su Pjer Gasli (Red Bul), Maks Verstapen (Red Bul), Karlos Sainc (MekLaren), Danijele Rikiardo (Reno), Kimi Raikonen (Alfa Romeo), Danil Kvjat (Toro Roso) i Niko Hulkenberg (Reno).

Hamilton je na večitoj listi pobednika na stazi u Silverstonu pretekao Džima Klarka i ima pobedu više od njega, a u generalnom plasmanu osvojio je 223 boda. Drugi je Botas sa 183 boda, a treći je Verstapen sa 136 bodova. U poretku konstruktora Mercedes je prvi sa 363 boda, Ferari je sakupio 228, a Red Bul 169 bodova.

Komentari
Advertisements