Savić: Remi je najrealniji

Dejan Savić

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, nakon remija protiv Crne Gore (10:10) na otvaranju Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, istakao je da takav rezultat najpravedniji.

– Nije ovo pravo vreme za vaterpolo kakav igraju Srbija i Crna Gora. Mi smo kontrolisali utakmicu do sredine trećeg dela kada je usledio pad. Rival je preokrenuo rezultat, ali smo individualnim kvalitetom uspeli da izjednačimo i to je najrealnije, rekao je Savić.

Novinare je zanimalo kakav stav o suđenju ima srpski selektor.

– Nemam komentar, bilo je sve što je rekao Savić o suđenju u meču u kojem je Srbija imala samo pet puta igrača više, mnogo manje od protivnika (11).

Kapiten Miloš Ćuk smatra da je Srbija poklonila bod crnogorskoj selekciji.

– Naravno u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako bi trebalo. Potrebno nam je malo vremena da „svarimo“ treninge i da imamo brzinu i plovnost. Super je što su debitanti osetili takmičenje. Nije im lako a sada će sve biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka, navodi Ćuk.

Njegov saigrač Strahinja Rašović, strelac gola 12 sekundi pre kraja, kaže da je dobra stvar što „delfini“ nisu pali posle dva gola zaostatka pet i po minuta pre kraja.

– Bitno je da smo ostvarili dobar rezultat. Ovo je rezultat igre celog tima. Naša energija van bazena se pokazala u igri. Sledeći put će neko drugi biti uspešan. Pribojavao sam se pada, oni su svetska ekipa i sigurno da za nas u ovom sastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobede, zaključio je Rašović.

Srpski vaterpolisti drugi meč igraju u sredu protiv Južne Koreje od 13.30 po našem vremenu.

Komentari
Advertisements