Krajinović prokockao veliku šansu u Umagu

Filip Krajinović

Srbija je ostala bez jednog predstavnika na ATP turniru u hrvatskom Umagu.

Filip Krajinović nije uspeo da se oporavi od napornog meča igranog kasno sinoć, a organizatori su njegov duel drugog kola sa Mađarom Atilom Balašom postavili kao prvi danas.

Ipak, i pored toga Somborac je čak 150 mesta bolje rangiran i očekivala se njegova pobeda. Međutim, Balaš je slavio sa 2:1 (6:3, 6:7(1), 7:6(5)) za 2 sata i 39 minuta velike borbe.

U prvom setu Mađar je stigao do brejka već u drugom gemu i tu prednost je sačuvao do kraja tog dela igre. Drugi set počeo je na identičan način, ali je sada Krajinović stekao ranu prednost brejka. Kod rezultata 5:3 srpski teniser je propustio dve set lopte, pa je u narednom gemu rival to kaznio oduzimanjem servisa Krajinoviću. Set je ušao u taj brejku kome je naš as bio ubedljiv i dobio ga uz samo jedan izgubljeni poen.

Činilo se da će Somborac dobiti i ovaj meč, ponovo je prvi stigao do brejka u trećem setu, ali je uporni mađarski teniser uzvratio u šestom gemu. Krajinović ponovo oduzima servis Balašu u 11 gemu, pa je servirao za meč. Tada mu je ruka zadrhtala i dozvolio je Mađaru da uzvrati ribrejkom. Takav epilog stigao je na naplatu u taj brejku koji je pripao Atili Balašu sa 7:5. Njegov naredni rival biće pobednik okršaja dvojice Italijana, prvog nosioca Fabija Fonjinija i Stefana Travalje.

U Umagu igraju i Laslo Đere, koji se u drugom kolu sastaje sa Paolom Lorencijem i Dušan Lajović, koji će sutra rekete ukrstiti sa Aleksandom Rubljevim iz Rusije.

Komentari
Advertisements