Teo predstavljen u Bolonji: Odlučio sam posle razgovora sa Danilovićem i Đorđevićem

Miloš Teodosić

Virtus iz Bolonje je u sredu i zvanično predstavio svoje najzvučnije pojačanje u poslednjoj deceniji. Pred navijačima i novinarima kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić govorio je o razlozima zašto je, pored brojnih ponuda, izabrao dres bivšeg prvaka Evrope.

– Virtus me je ubedio da je ovo pravi projekat i da će vratiti nekadašnju veličinu. Razgovarao sam sa Predragom Danilovićem, rekao mi je da je Bolonja sjajno mesto za život i za bavljenje košarkom. Došao sam ovde, spreman da pobeđujem i da vratim Virtus na vrh. Ubeđen sam da ćemo svi zajedno imati mnogo uspeha. Trener Saša Đorđević je razgovarao sa mnom dva sata, bilo je mnogo legendi, ali nije mi trebalo mnogo vremena da odlučim. Bolonja je grad sa divnom istorijom sporta i košarke, to je dovoljno za mene, rekao je Teodosić.

Miloš Teodosić

Iskusni plejmejker je uveren u svetlu budućnost Virtusa.

– Ovaj klub ima sjajnu prošlost, ali na meni je da pomognem da se ispiše novo sjajno poglavlje. Ovde sam da vratim Bolonju u Evroligu, jer to zaslužuje. Pre svega, želim da osvojimo Evrokup. Sećam se dobro vremena Danilovića, Savića, Nestorovića, Smodiša, Jarića i Đinobilija, Virtus je bio dominantan u Evropi. Prvi Fajnal-for koji sam kao dete gledao bio je onaj koji je osvojio Kinder Bolonja. Taj tim je imao sjajnu istoriju, bio je pun legendi, ali sada je na nama da ispišemo novo poglavlje, poručio je Teodosić.

Komentari
Advertisements