I drugi Srbin u polufinalu Umaga, na vidiku srpsko finale

Dušan Lajović
Još jedan teniser iz Srbije prošao je u polufinale turnira u hrvatskom Umagu.
Dušan Lajović je u tri seta, nakon preokreta, pobedio Slovenca Aljaža Bedenea sa 2:1(5:7, 6:3, 6:3) posle 2 sata i 34 minuta igre.
Loše su teniseri igrali kada su imali početni udarac, pa su prva dva gema u meču bili brejkovi. Lajović je stigao nadomak vođstva u setovima. kada je oduzeo servis rivalu i poveo sa 5:3, ali je već u narednom gemu dozvolio ribrejk. Bedene je još jednom bio uspešan na servis našeg tenisera i prvi set je pripao njemu sa 7:5.
Kulminacija drugog seta desila se od šestog do osmog gema, sva tri su okončana brejkovima, s tim što je Lajović osvojio dva, a Bedene jedan. Kod 5:3 Srbin je servirao za izjednačenje, spasio je tri brejk lopte i nekako priveo kraju taj deo igre.
U odlučujem setu bilo je malo prilika za brejkove. Lajović je propustio jednu u prvom gemu, ali je u trećem realizovao jedinu i prednost čuvao sve do samog kraja. Poslednju šansu za povratak u meč Slovenac je imao u osmom gemu, stigao je do brejk šanse nakon velike greške Lajovića, koji je jedan smeč ispucao daleko iza osnovne linije, ali je zatim srpski teniser osvojio naredna tri poena i poveo sa 5:3.
Servirao je Aljaž Bedene za ostanak u meču, poveo sa 30:0, ali je to bilo sve od njega. Naredna četiri poena pripala su 6. nosiocu i on je izborio plasman u polufinale, gde će mu rival biti pobednik duela Fakunda Bagnisa iz Argentine i Salvatorea Karuza iz Italije.
U prvom polufinalu turnira u Umagu igraće Laslo Đere i Mađar Atila Balaš, pa nije nemoguće da, u ovom hrvatskom letovalištu, gledamo srpsko finale.
Komentari
Advertisements