Lalatović: Više sam voleo podelu bodova, sada će moći svašta da se radi

Nenad Lalatović

Pred početak nove sezone trener Vojvodine, Nenad Lalatović, najavio je da očekuje da Novosađani budu među prve četiri ekipe na kraju šampionata i izbore plasman u Evropu.

Za sve nas je jako bitno to da našu Vojvodinu ojačamo sa kvalitetnim igračima. Od kada sam se vratio ovde, moja velika želja je da nastavim u istom stilu kao i prvi put, odnosno sa uspesima i da opet igramo Evropu. Prvo kolo je uvek neizvesno, pogotovo što još uvek pravimo ekipu i pojačanja dolaze u hodu. Da bi se uigrala i bila na nivou koji želim, ekipi će sigurno biti potrebno još vremena, ali za nas izgovori ne postoje, a ja alibi nikada nisam tražio, te ćemo dati sve od sebe da već od prvog kola počnemo da pobeđujemo i odvedemo Vojvodinu među prva četiri tima na tabeli. Vojvodina kao klub i Novi Sad kao grad to apsolutno zaslužuje, rekao je Lalatović.

Na konferenciji za medije izjavio je da mu je žao što nije ekipu vodio od prvog dana priprema.

Svaki trener ima neke svoje principe, pa su ih tako imali i moji prethodnici u Vojvodini. Meni je žao što nisam mogao da budem sa ekipom od prvog dana priprema, jer smatram da je fizička sprema izuzetno bitan faktor za ispunjenje zahteva koje tražim od igrača. Na pripremama smo odigrali četiri-pet utakmica i ostvarili smo sve pobede, ali to su bili slabiji protivnici od nas i zato ne mogu da budem siguran u to u kakvoj smo formi. Jeste lepo pobeđivati, ali najbitnije je da se to čini u prvenstvu. U ovom trenutku, sigurno nismo u top formi, ali igrači brzo napreduju, te verujem da ćemo u punoj snazi biti tek od trećeg-četvrtog kola. Naravno, daćemo sve od sebe da pobedimo na svakom meču i do tada.

Zanimljivo, Lalatović smatra da je bolji sistem sa podelom bodova.

Iskreno, više volim sistem u kojem se dele bodovi, jer manje može svašta da se radi i ne može da se desi da, recimo, ekipe koje su pri vrhu u plej-autu mogu praktično da odigraju sedam utakmica bez značaja, a sličnih situacija ima i u plej-ofu. Mislim da sa podelom bodova nema opuštanja i svaka utakmica je bitna, a ne volim ni kad se prvenstvo završi mesec dana pre zvaničnog kraja takmičenja, zaključio je Lalatović.

Prvi meč u novoj sezoni Vojvodina će odigrati u subotu od 20 časova protiv Mačve i to na stadionu u Bačkoj Palanci gde će Novosađani igrati kao domaćini do završetka radova na „Karađorđu“.

Komentari
Advertisements