Milojević: Hoću bolju sezonu i više navijača na tribinama

Vladan Milojević

Fudbaleri Crvene zvezde protiv Javora započinju odbranu titule prvaka Srbije.

Meč će biti odigran u subotu od 20 časova, a trener Vladan Milojević izjavio je da bi želeo bolju sezonu od prethodne, kao i više navijača na tribinama.

Želim bolju sezonu od prethodne. Da vidimo lep fudbal, da bude što više navijača na tribinama i da svi uživaju u takmičenju. Nismo imali mnogo vremena za odmor i već smo ušli u takmičarske duele, pre većine superligaša. Svi, a najviše igrači se raduju početku prvenstva. Dolazi nam ekipa koja je ostavilia dobar trag u Superligi u prethodnom periodu, uprkos činjenici da se prošle sezone takmičila u Prvoj ligi. Gospodin Lazović radi se dosta ljubavi svoj posao i Javor je uvek bio tvrd orah. Očekuje nas teška i ozbiljna utakmica i tako ćemo se i ponašati. Spremićemo se maksimalno i sa željom da krenemo na najbolji način, rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Milojević nije želeo da poredi prošlu i ovu sezonu.

Ne možemo da poredimo prošlu i ovu sezonu. Fudbal je živa igra, dolazi do promena igračkog kadra i sistema, svaka sezona je drugačija. Imali smo sjajnu sezonu iza nas. Zaboravljamo uičinjeno i spremamo se za izazove ispred nas. Na fizičkom i taktičkom planu nismo na nivou koji želimo. Prosto je nemoguće jer nije isto igrati prijateljske i zvanične utakmice. U proverama nemate pritisak rezultata koji dolazi sa početkom kvalifikacija i prvenstva i potrebno je vreme da bi se sve sleglo. Voleo bih da sve što pre dođe na određeni nivo, ali nisam nezadovoljan trenutnim tokom stvari.

Očekuje se da će Ivanjičani u subotu igrati nešto defanzivnije, ali to Milojevića ne brine.

Protivnik ima pravo da igra kako želi. Rival ima svoj plan igre i videćemo koliko će na m njihov stil igre otežati. Pipremamo se za svakog protivnika adekvatno. Nije lako protiv defanzivno orijentisanih rivala, ali verujem da ćemo naći ključ za bravu. Videćemo za koji ćemo se tim opredeliti, ali je potrebno da stignemo do takmičarske forme, a ona se dobija kroz utakmice. Sagledaćemo situaciju do meča. Kanjas je zdravstveno dobro, kao i Pankov. Pregledi su potvrdili da su se oporavili i sad je potrebno samo strpljenje. Sa druge strane Tomane je igrač za duže staze, kad su napadači u pitanju tu su i Boaći, Pavkov i Krstović.

Novinare je zanimalo mišljenje o novom sistemu takmičenja, sa plej-ofom bez podele bodova.

Treneru bilo kog drugog kluba odgovarao je prethodni sistem, ali ako ste trener lidera, oduzimanje bodova je loše. Sviđa mi se što ostaje plej-of i 37 utakmica. Smatram da je 30 utakmica malo. Sa druge strane, zbog kalendara nemoguće je imati još neko takmičenje, a mladim igračima su potrebne utakmice. Da vidimo kako će da bude ove sezone pa da onda pričamo da li je to to. Svakako da stojim iza toga da je lider bio najveći gubitnik u prethodnom sistemu, zaključio je Milojević.

Komentari
Advertisements