Savić: Ozbiljna predstava, ali još ništa nismo uradili

Dejan Savić

Vaterpolisti Srbije su pobedom protiv Grčke obezbedili direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, a selektor Dejan Savić je ocenio da je presudila odlična odbrana našeg tima.

– Ozbiljna predstava Srbije sa igračem manje. To je važan segment kada se igra protiv ekipe kakva je Grčka jer može da dodje u problem sa isključenjima. Doprinelo je ovo pobedi. Ova pobeda ništa ne znači, ne smemo da poletimo. Još ništa nismo uradili – rekao je Dejan Savić.

Sava Ranđelović je posle meča rekao:

– Iskreno sam očekivao da bude teška utakmica. Sve smo uradili u odbrani što smo želeli, nisu dali gol pune dve četvrtine. Tek sada slede prave utakmice. Ima vremena da se što bolje pripremimo za rivala, a mislim da će to biti Španija.

Ni Strahinja Rašović nije očekivao ubedljivu pobedu protiv Grčke.

– Nisam očekivao ovako ubedljivu pobedu, a to je dokaz da možemo da uradimo nešto. Ni slučajno nema euforije, moramo da ostanemo na zemlji, da se pripremimo i da u četvrtfinalu odigramo još bolje. Odbrana je glavna, u napadu ćemo uvek nešto da uradimo, rekao je Ranđelović.

Dimitrije Rističević je briljarao na golu protiv Grčke sa 16 odbrana.

– Naš adut je uvek odbrana. Danas je bila odlična, sa igračem manje smo se dobro branili. Ostavili smo ih na tri gola, a to reprezentaciji kakva je Grčka nije ni malo lako da se uradi. Sada imamo vremena da predahnemo ali i da se pripremimo za naredni meč. Veruje da će to da bude Španija a nama je najvažnije da zadržimo ovakav ritam i da budemo još bolji. I verujem da će tako da bude, poručio je Rističević.

Komentari
Advertisements